ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια από τον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφαση, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.
Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άλμα στις ασιατικές αγορές με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ για διαπραγματεύσεις με το Ιράν
- Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη για την 25η Μαρτίου (Βίντεο)
- Η JB Capital αποτίμησε την EuroLeague στα 3,2 δισ. ευρώ
- Διακήρυξη Τραμπ για την 25η Μαρτίου: «Τιμούμε τη σοφία και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.