ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση κοντά στην ιερά μονή Καρακαλά Ναυπλίου.
Πάντως στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αλλά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Η Μονή δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί. Όπως είχε νωρίτερα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ‘κρατήσουν’ το πύρινο μέτωπο περίπου 600 μέτρα μακριά από την ιερά μονή και έτσι δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι μοναχές».
Στο σημείο άμεσα είχαν κινητοποιηθεί 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα , 2 αεροσκάφη CANADAIR, 2 αεροσκάφη PZL, 1 ελικόπτερο και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες. Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν, υδροφόρες του Δήμου Ναυπλιέων και μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων από την αστυνομία, αλλά και ιδιώτες κάτοικοι τις περιοχής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υποτονική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο – Νέα πίεση στον Κιρ Στάρμερ
- Yπερταμείο: Ο μετασχηματισμός των θυγατρικών στο χαρτοφυλάκιο των €12 δισ.
- Αριστοτέλης Παντελιάδης: Κάποιες αλυσίδες super market θα σταματήσουν να υπάρχουν – Δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους
- Γεραπετρίτης για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Εκτός διαλόγου ζητήματα κυριαρχίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.