ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για τουλάχιστον δύο χρόνια θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός του υπάρχοντος συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά».
Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, η κα Ζαχαράκη ανέφερε πως «θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη», ενώ για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής τόνισε ότι «μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε».
Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «αυτά θα πρέπει να είναι πάντα επ’ ωφελεία των παιδιών για να μην δημιουργούμε καταστάσεις έκπληξης σε ένα σύστημα στο οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει παθογένειες».
Ως προς τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κα Ζαχαράκη επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν παντού σχολικές αίθουσες».
Σύμφωνα με την ίδια τα βιβλία του Δημοτικού είναι στα σχολεία, τα βιβλία του Λυκείου θα είναι στο τέλος Ιουλίου ενώ για το θέμα των εκπαιδευτικών είπε ότι «γίνονται ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν κενά τον Σεπτέμβριο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά στη Σύρο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση από Τρία Λαγκώνια προς Ερμούπολη
- Σαντορίνη: Ακυρώθηκαν όλες οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τη Δευτέρα μετά την αποχή των τουριστικών λεωφορείων
- Ιράν: Δεν θα κατασκευάσουμε ατομική βόμβα, αλλά δεν θα σταματήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου
- Συνολικά 46 τα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.