ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ινδία πρόκειται να ξεκινήσει τη δεύτερη σεληνιακή αποστολή της στέλνοντας το Σεπτέμβριο το Chandrayaan-2 στο νότιο πόλο της Σελήνης.
Εάν η αποστολή είναι επιτυχής, η Ινδία θα γίνει η τέταρτη χώρα για να κάνει προσγείωση στην επιφάνεια της Σελήνης, κάτι που μέχρι σήμερα μόνο οι ΗΠΑ, η Κίνα και η πρώην Σοβιετική Ένωση έχουν καταφέρει.
Η αποστολή ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και το Chandrayaan-2, έχει ως στόχο να συλλέξει δεδομένα σχετικά με το νερό, τα ορυκτά και τους σχηματισμούς πετρωμάτων στη Σελήνη.
Αναμένεται να φτάσει το Σεπτέμβριο κοντά στον νότιο σεληνιακό νότιο πόλο, και θα είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που θα προσγειωθεί σε αυτή την περιοχή.
Ο επικεφαλής του ινδικού οργανισμού διαστημικής έρευνας (Isro), Κ Σίβαν, δήλωσε ότι ήταν “η πιο πολύπλοκη διαστημική αποστολή που θα έχει αναλάβει ποτέ ο οργανισμός”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Παπαγιάννης (Novartis): Το 97% των δεδομένων υγείας παραμένει αναξιοποίητο – Το νέο στοίχημα της εταιρείας
- Νίκος Παπαθανάσης στο mononews: Η Ελλάδα δεν θα απολέσει ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τέλος Μαΐου ξεκινά το νέο «Ανακαινίζω»
- Ο Τσίπρας και το πολιτικό σύνδρομο της Στοκχόλμης
- Οι ιταλικές φρεγάτες Bergamini, οι γαλλικές FDI, η μάχη για τα νέα υποβρύχια και η προμήθεια μεταγωγικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.