• Κοινωνία

    Αστεροειδής απειλεί να «χτυπήσει» την Γη μέσα στο επόμενο διάστημα

    αστεροειδης

    Αστεροειδής


    Ένας αστεροειδής σε μέγεθος ενός μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου απειλεί να «χτυπήσει» την Γη μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες.

    Πιο συγκεκριμένα, ο αστεροειδής, τον οποίο οι ειδικοί μελετητές παρακολουθούν από το 2006, βρίσκεται σε τροχιά προς τη Γη και, σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να την χτυπήσει, και συγκεκριμένα μέσα στον Σεπτέμβρη.

    Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά η ESA, ο συγκεκριμένος αστεροειδής έχει διάμετρο 40 μέτρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 4,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας. Όπως υποστηρίζουν οι μελετητές, που παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία του αστεροειδή από το 2006, οι πιθανότητες ο βράχος να προσκρούσει στην Γη είναι 1 στις 7.000. Μπορεί ο αριθμός αυτός να ακούγεται αρκετά ασφαλής, ωστόσο δεν  φαίνεται να είναι αρκετά καθησυχαστικός για τους επιστήμονες.

    Προσπαθώντας  να κάνουν μια ακριβή εκτίμηση του κινδύνου, ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός υποστηρίζει ότι ο αστεροειδής θα χτυπήσει την Γη στις 9 Σεπτεμβρίου, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα περίπου στις 07.03 το πρωί, ώρα κεντρικής Ευρώπης.

    Σημειώνεται ότι, παρά τους φόβους για αντίστοιχες περιπτώσεις αστεροειδών στο παρελθόν, σπάνια ένα τέτοιο ουράνιο σώμα μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης και την χτυπάει. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις, που αυτό έχει συμβεί. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, τον Φεβρουάριο του 2013, ένας αστεροειδής χτύπησε στην πόλη Τσελιάμπινσκ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά σε 7.200 κτίρια, αλλά και να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά, περί τα 1.500 άτομα. Επιπλέον, στην Αυστραλία, ένας αστεροειδής μπήκε στην ατμόσφαιρα, αλλά «έσκασε» στον αέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ