ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι «μέρος της συμφωνίας» του 2018, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο, στις Βρυξέλλες, ενόψει του σημερινού Eurogroup που ξεκινάει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.
Ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε ότι η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των θεσμών που θα συζητηθεί σήμερα παρουσιάζει «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων καθώς και «ανατροπή ορισμένων μεταρρυθμίσεων», που θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου 3,5%, σχολιάζοντας ότι αυτές οι πολιτικές είναι «στη λάθος κατεύθυνση», αναφερόμενος στα προεκλογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τσίπρα.
«Το 3,5% είναι μέρος της συμφωνίας του 2018», επανέλαβε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης αφού δεν έχει καν διαμορφωθεί.
«Αυτά θα συζητηθούν τον Σεπτέμβριο στο άτυπο Eurogroup στο Ελσίνκι», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διάγγελμα Τραμπ το βράδυ της Τετάρτης για τον πόλεμο στο Ιράν – Ιστορικό ράλι στην τιμή του Brent (Live upd)
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.