• Πολιτική

    Ο πανικόβλητος Τσίπρας και το ανούσιο προεκλογικό παιχνίδι με τα ονόματα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ


    Μπερδεμένο παραμένει το τοπίο γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ και την ΕΡΤ, παρά τη χθεσινή «υπουργική» σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα, ο οποίος δύο μέρες πριν τις εκλογές επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα ονόματα ιστορικών ομάδων στο προεκλογικό του παιχνίδι. Η κίνηση, που δείχνει περισσότερο την απελπισία και τον πανικό του απερχόμενου πρωθυπουργού, ήταν ωστόσο χωρίς ουσία, καθώς τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχει η ίδια η διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία μετά τις εκλογές ενδεχομένως να αποτελείται από διαφορετικά πρόσωπα.

    Ενδεικτικό του καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα της σύσκεψης, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε από την διοίκηση της  ΕΡΤ αλλά από την απερχόμενη κυβέρνηση, είναι η ίδια η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

    «Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση», αναφέρει η γενικόλογη ανακοίνωση, προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά. Και αυτό καθώς η πρόταση του ΠΑΟΚ, η οποία ο Τσίπρας και ο Παππάς αναφέρουν πονηρά πως «υιοθετούν» ήταν μεγαλύτερη από την αντιπρόταση που έγινε από την ΕΡΤ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, την οποία ωστόσο «υιοθέτησε» η ΠΑΕ! Η δε ΠΑΕ ΑΕΚ φέρεται απλά να επιθυμεί ένα συμβόλαιο με ισόποσες απολαβές με αυτές του ΠΑΟΚ.

    Είναι δε χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά την ανούσια (αλλά και αστεία, καθώς κάνει λόγο για διεξαγωγή αγώνων «play off και play on»!) ανακοίνωση του Υπουργείου, η Nova έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει κανονικά να μεταδίδει και τη νέα σεζόν τους αγώνες της ΑΕΚ, η οποία έχει ακόμα συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι.

    Κυριότερο ωστόσο σημείο της ανακοίνωσης της προεκλογικής υπουργικής σύσκεψης είναι ότι  «Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες». Ουσιαστικά, στην ίδια την ανακοίνωση ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και η Μυρσίνη Ζορμπά παραδέχονται πως όλο αυτή η κίνηση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα «προεκλογικό πυροτέχνημα», καθώς τις αποφάσεις θα πρέπει να τις πάρουν…. οι επόμενοι. Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ που θα προκύψει μετά τις εκλογές και ο νέος υπουργός Οικονομικών, που για να υιοθετήσουν τις προεκλογικές εξαγγελίες των Τσίπρα και Παππά θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τον προϋπολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης.

    Προς το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να παίζει με τα ονόματα και τα σύμβολα των ιστορικών ομάδων προς άγραν ψηφοφόρων. Μένει να αποδειχθεί αύριο αν οι φίλαθλοι και οπαδοί των ομάδων εκτιμήσουν ανάλογα το παιχνίδι του… «άχαστου» Αλέξη.



    ΣΧΟΛΙΑ