• Κοινωνία

    Έγκλημα στο Αιγάλεω: Ένοχη ξανά για τη δολοφονία του συζύγου – Στο πλευρό της τα παιδιά της

    • Ρεγγίνα Σπυράτου


    Φωνάζοντας «είμαι αθώα» η 51χρονη σύζυγος του δολοφονημένου υπαλλήλου ασφαλείας στο Αιγάλεω, πήρε σήμερα το δρόμο για τη φυλακή. Ομόφωνα κρίθηκε ένοχη και σε δεύτερο βαθμό για την εκ προθέσεως ανθρωποκτονία του συζύγου της, πριν από 7 χρόνια και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών.

    Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς οι δυο γιοι της. Στο άκουσμα της απόφασης πήγαν κοντά στη μητέρα τους, την αγκάλιασαν και όλοι μαζί, ξέσπασαν σε κλάματα.

     «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι λανθασμένη», δήλωσε ο ένας γιος της καταδικασμένης. «Εκείνο το βράδυ, εμείς ήμασταν στο σπίτι.  Ξέρουμε τι έχει γίνει και η μητέρα μας είναι αθώα» . Τον Ιούνιο του 2012, ο 44χρονος υπάλληλος ασφαλείας σε τσιμεντοβιομηχανία δολοφονήθηκε, με το δικό του όπλο, την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του στο Αιγάλεω.

    Η σύζυγος του υποστήριξε ότι  δολοφονήθηκε από ληστές και αυτή την εκδοχή στήριξαν και τα δυο παιδιά του ζευγαριού.Ωστόσο, ούτε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο (με την αναγνώριση ελαφρυντικού, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών), ούτε τώρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατάφερε να πείσει τους δικαστές. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η κατηγορούμενη είχε προσχεδιάσει το έγκλημα τρεις μήνες πριν από την τέλεσή του.

    Νωρίτερα στην αγόρευση της είχε πει:«Από τη μετέπειτα συμπεριφορά της φάνηκε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ήταν αμετανόητη. Κατηύθυνε τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της. Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο».



    ΣΧΟΛΙΑ