• Business

    Ιδού το περίφημο διάγραμμα της Societe Generale με τους μαύρους κύκνους


    Η Societe Generale μόλις κυκλοφόρησε την ανανεωμένη έκδοση του περίφημου “Black Swan” διαγράμματος. Τα γεγονότα που αποκαλούνται “Black Swan” είναι και εκείνα που δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβούν, αλλά, αν τελικά συμβούν, θα προκαλέσουν το χάος στις αγορές.

    Το θέμα της ευρωπαϊκής σταθερότητας έχει επανέλθει στο προσκήνιο λόγω του επερχόμενου δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, για το αν θα επιλέξουν την παραμονή τους στη ΕΕ ή την έξοδο.

    Η Societe Generale παρουσιάζει ένα ποσοστό της τάξεως του 40% – πολύ μεγάλος αριθμός για τα δεδομένα των black swan γεγονότων – για την πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη, που θα προκαλέσει και αναταραχές στις αγορές.

    Όπως εξηγεί και η Societe Generale:

    “Η Αυστρία έφτασε πολύ κοντά στο να εκλέξει έναν ακροδεξιό πρόεδρο. Η ανακούφιση ήταν μεγάλη, αλλά η πολιτική ατζέντα είναι γεμάτη για τα επόμενα τρίμηνα, το ρίσκο να συμβεί ένα γεγονός παραμένει υψηλό, είτε πρόκειται για το επερχόμενο δημοψήφισμα για το Brexit στις 23 Ιουνίου, είτε για τις ισπανικές εκλογές στις 26 Ιουνίου, το ιταλικό δημοψήφισμα τον Οκτώβριο και προχωρώντας στο 2017, τις εκλογές στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και πιθανώς και στην Ιταλία.

    Είτε πρόκειται για καλά είτε για κακά νέα, το οποιοδήποτε μη αναμενόμενο αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει κρίση αστάθειας. Θα προκαλέσει συνθήκες κρίσης στις αγορές μέχρι να επανέλθει η διαύγεια. Έτσι είναι η πολιτική αστάθεια. Οι βασικές μας προβλέψεις κινούνται στο 0,5pp στις αποδόσεις (συσσωρευμένες από το 2014), ποσοστό που θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια”.

    Η Κίνα επίσης πρωταγωνιστεί στο διάγραμμα, με τη Societe Generale να προβλέπει μια βαθιά συρρίκνωση του 30% για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. “Η πιθανότητα πολιτικών λαθών στην Κίνα είναι αυξημένη και συνεχίζει να αυξάνεται εξαιτίας της φούσκας των ακινήτων”, σύμφωνα με τη Societe Generale. “Η κυβέρνηση αρχίζει ξεκάθαρα πια να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει ένα βουνό από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η προσέγγιση που θα ακολουθηθεί θα είναι της δοκιμής και του λάθους, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών ρίσκων που ελλοχεύουν”.

    black_swans

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/trapeza-attikis-xeni-stin-idia-trapeza-gamvrilis-antonopoulos/49640

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-prochora-stin-exagora-trapezas-o-spiros-latsis-para-tin-emploki-tis-se-skandalo/49620

     



    ΣΧΟΛΙΑ