ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην Κίνα, εάν δεν καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.
«Θα επιβάλω πρόσθετους δασμούς, πολύ ουσιαστικούς πρόσθετους δασμούς, εάν αυτό δεν λειτουργήσει, εάν δεν καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι δύο ηγέτες να καταλήξουν σε συμφωνία για την αποτροπή περαιτέρω δασμών στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Κίνα γνωρίζει τι είναι αυτό που χρειάζονται να έχουν οι ΗΠΑ για να προχωρήσει μια εμπορική συμφωνία. Ο Τραμπ δήλωσε ότι, εάν η Ουάσινγκτον δεν καταφέρει να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, το σχέδιό του είναι να περιορίσει τις συναλλαγές με την Κίνα. Ερωτηθείς για τις εταιρίες που μεταφέρουν την παραγωγή τους από την Κίνα στο Βιετνάμ, δήλωσε ότι το Βιετνάμ αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ ακόμα χειρότερα απ’ ό,τι η Κίνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άλμα-μαμούθ για την Anthropic: Άντλησε 65 δισ. δολάρια και «προσπέρασε» την OpenAI σε αποτίμηση
- Λίνα Μενδώνη: Τα μινωικά ανάκτορα κτήμα της παγκόσμιας κοινότητας
- Γ. Μώραλης: Θα προχωρήσουμε στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου για να ενισχύσουμε την φωνή του Πειραιά στα “Ποσειδώνια”
- Κρυονέρι: Συνελήφθη 89χρονος για την πυρκαγιά στην περιοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.