Σκυλιά θα μπορούν να “εντοπίσουν” την ελονοσία, με τη βοήθεια του Bill Gates
Σε ένα επίπεδο, λευκό κτίριο στις αγροτικές συνοικίες στο Buckinghamshire φαίνεται πως είναι το σημείο, όπου θα αναπτυχθεί ένα τεστ έγκαιρης προειδοποίησης για την θανατηφόρα ελονοσία. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί από την Medical Detection Dogs, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2008 για να αξιοποιήσει την εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης των ζώων για την ανίχνευση […]
Σε ένα επίπεδο, λευκό κτίριο στις αγροτικές συνοικίες στο Buckinghamshire φαίνεται πως είναι το σημείο, όπου θα αναπτυχθεί ένα τεστ έγκαιρης προειδοποίησης για την θανατηφόρα ελονοσία. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί από την Medical Detection Dogs, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2008 για να αξιοποιήσει την εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης των ζώων για την ανίχνευση της νόσου στον άνθρωπο.
Σκύλοι εκπαιδευμένοι από τη φιλανθρωπική οργάνωση έχουν ήδη αποδείξει την μεγάλη αξία τους ως “ιατρικός συναγερμός”, βοηθώντας τους ιδιοκτήτες τους να διαχειρίζονται καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 1 με την ανίχνευση αλλαγών στην οσμή που συνδέονται με χαμηλά ή υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στη συνέχεια να τους προειδοποιεί. Η φιλανθρωπική οργάνωση συνεργάζεται επίσης με το NHS στο στάδιο των δοκιμών, δοκιμάζοντας την ικανότητα των σκυλιών να μυρίζουν τον καρκίνο από δείγματα ούρων.
Και τώρα το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει κάνει μια επιχορήγηση £ 70.000 για μια από κοινού συνεργασία με τα σκυλιά για την έγκαιρη ανίχνευση της ελονοσίας. Σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο του Durham, το London School of Hygiene & Tropical Medicine και το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας στην Γκάμπια, η φιλανθρωπία θα δοκιμάσει αν οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν για την ανίχνευση της ελονοσίας έγκαιρα.
Πέρυσι, υπήρχαν 214 εκατομμύρια περιπτώσεις ελονοσίας και κατ ‘εκτίμηση 438.000 θάνατοι – 90 τοις εκατό από αυτούς στην Αφρική, με έγκυες γυναίκες και παιδιά κάτω των πέντε ετών.
Η διάγνωση περιλαμβάνει εξετάσεις που γίνονται με το τρύπημα του δαχτύλου και μετά υποβάλλονται σε διαλογή σε ένα εργαστήριο. «Η βοήθεια των σκυλιών για την ελονοσία έχει αρκετά πλεονεκτήματα καθώς θα μη επεμβατική, φορητή και δεν απαιτείται ένα εργαστήριο – είναι πλήρως λειτουργική σε ρυθμίσεις τομέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο μιας μεγάλης ποσότητας των δειγμάτων», λέει ο καθηγητής Steve Lindsay , ειδικός στην ανάπτυξη της ελονοσίας και μέτρων ελέγχου στη Σχολή Βιολογικών και Βιοϊατρικών Επιστημών του Durham. Η ιδέα είναι να εκπαιδευτούν τα σκυλιά ώστε να διακρίνουν την ελονοσία σε δείγματα.
Εάν αυτή η ιδέα αποδειχθεί επιτυχής, η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διαλογή σε ταξιδιώτες που εισέρχονται περιοχές που η ελονοσία είναι ελεύθερη, λέει ο καθηγητής Lindsay. Μακροπρόθεσμα, η ελπίδα είναι να εκπαιδευτούν τα σκυλιά στην Αφρική για να ανιχνεύουν την ελονοσία.
«Έχουμε πραγματικό πρόβλημα να ανακαλύψουμε ποιος μεταφέρει το παράσιτο της ελονοσίας σε κοινότητες όπου η νόσος είναι παρούσα σε χαμηλά επίπεδα», λέει ο καθηγητής Lindsay. «Με τη χρήση των σκύλων, θα μπορούσαμε να βρούμε γρήγορα και να τα αντιμετωπίσουμε εκείνους που έχουν την ελονοσία και να μην μεταφερθεί κι σε άλλους υγιείς ανθρώπους.”
Ibex Extension, Lusaka
Για να εκπαιδευτούν τα σκυλιά, ο London School of Hygiene θα συλλέξει δείγματα ιδρώτα από 400 παιδιά στην Γκάμπια. Το 15% των δειγμάτων θα πρέπει να συλλέγονται από τα παιδιά που είναι γνωστό ότι έχουν το παράσιτο της ελονοσίας, έτσι ώστε οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν για να διακρίνουν τα θετικά από τα αρνητικά δείγματα. Αν η πρώτη φάση της μελέτης είναι επιτυχής, το έργο θα είναι στη γραμμή για μια περαιτέρω επιχορήγηση £700,000.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα οικονομικά και επιχειρηματικά νέα;
Εγγραφείτε στο Newsletter του mononews.gr
By submitting your email, you agree to our Terms and Privacy Notice. You can opt out at any time. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Μοιραστείτε την άποψή σας
Σχόλια
Οδηγίες
Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές.
Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact
Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
70 εκατ. ευρώ βάζουν Βαρδινογιάννης, Περιστέρης, Κόκκαλης, Μυτιληναίος στην CMF του Βαγγέλη Μαρινάκη
Ευγενία Δασκαλοπούλου: Πέθανε η ιδρύτρια της Almi Marine, αδερφή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου
Μπορεί ο Καρβέλας να απαγορεύσει στη Βίσση να τραγουδά τα τραγούδια του; Τι ισχύει με τα πνευματικά δικαιώματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δικηγόροι Κούστα σε Καρβέλα: Νίκο φέρε πίσω ΤΩΡΑ το 1 εκατ. ευρώ που πήρες δάνειο – Αποκάλυψη mononews
Δικηγόρος Καρβέλα: Εχει ανακαλέσει τις άδειες για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του – Επιβεβαίωση mononews
Ολόκληρη η νέα επιστολή 8 σημείων του Νίκου Καρβέλα στην Άννα Βίσση – Τι λέει για το 1,5 εκατ., το ΟΑΚΑ και το ζεύγος Κούστα
Αποκλειστικό: Ο Νίκος Καρβέλας αφαίρεσε την άδεια από την Άννα Βίσση να ερμηνεύει τα τραγούδια του
Καρβέλας: Νέα απάντηση στην Βίσση – Χονδροειδές ψέμα το 1,5 εκατ. – Θα πρέπει να αναζητήσει από το μηδέν τους μουσικούς πόρους
Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Φωτογραφίες από το δείπνο προς τιμήν του Μάρκο Ρούμπιο στο King George
Δημητρακόπουλος: Η συμφωνία Βίσση-Καρβέλα χάλασε για έναν όρο – Στο €1,5 εκατ. ήταν και η διαγραφή του δανείου που είχε λάβει
Κάρλος Πέρεζ: Τι ανέβασε ο πρώην κιθαρίστας της Βίσση μετά την κόντρα με τον Καρβέλα
Αλεξάνδρα Νίκα-Κωνσταντίνος Αργυρός: Date night σε συναυλία του Bruno Mars
Άννα Βίσση-Νίκος Καρβέλας: Το beef, οι παράλογες απαιτήσεις, το 1,5 εκατ. ευρώ και το δάνειο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.