ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με την όλη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας να έχει εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία, η αναμενόμενη επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον στις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών, εκτιμάται ότι θα θολώσει ακόμα περισσότερο το τοπίο. Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν εκ των πρωταγωνιστών της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαική Ένωση.
Ουσιαστικά, μαζί με τον Ν. Φαράτζ, αποτέλεσαν την προσωποποίηση της απέχθειας προς τις Βρυξέλλες και της ανάκτησης της «χαμένης» Βρετανικής ανεξαρτησίας.
Όταν λοιπόν ο κατεξοχήν εκφραστής του Brexit αναλάβει την πρωθυπουργία, είναι επόμενο να αναμένεται η –με κάθε κόστος αποχώρηση, στις 31 Οκτωβρίου. Με απλά λόγια, η No-Deal αποχώρηση, με τις όποιες επιπτώσεις.
Όντας ευέλικτο πολιτικό όν, ο Τζόνσον, δύναται να διαχειριστεί το Brexit εξαντλώντας όλους τους πιθανούς τρόπους, ήτοι αποχώρηση με συμφωνία, παράταση των διαπραγματεύσεων αλλά και μέσω νέου δημοψηφίσματος.
Η αίσθησή μου είναι πως είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να επαναφέρει στη συζήτηση την διεξαγωγή δευτέρου δημοψηφίσματος, κάτι που δεν ήταν εφικτό στην περίπτωση της απερχόμενης Τ. Μέι, η οποία υποστήριζε εξαρχής την παραμονή στην Ε.Ε.
Σε κάθε περίπτωση, αρνούμαι να δεχτώ την εκτεταμένη καταστροφολογία μερίδας ΜΜΕ και Οικονομικών παραγόντων όσον αφορά τις εξελίξεις.
Εκτιμώ ότι η εκλογή του Μπόρις Τζόνσον θα έχει θετικό αντίκτυπο για το σύνολο της Ε.Ε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρ. Μητσοτάκης για βελτίωση εισοδημάτων 24% την τελευταία 6ετία: «ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε«
- Ο ελληνικός τουρισμός κοιτάζει ψηλά το 2025 και ποντάρει στη δυναμική των μακρινών αγορών
- Χρηματιστήριο: Το νέο «στοίχημα», τα «ατού» της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι
- Τάκης Θεοδωρικάκος: Αναγκαιότητα για την κοινωνία και την οικονομία η άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα
