ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κανείς δεν αντιστέκεται σε αυτή τη γεύση. Αφρός αυτός ο κορμός με μοναδική γέμιση πραλίνας. Δοκιμάστε το, είναι πανεύκολο!
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τον κορμό σοκολάτας, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200ºC. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10′. Τα βάζουμε σε πετσέτα καθαρή και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, να κρεμώσουν για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και εναλλάξ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τα στερεά, κοσκινισμένα υλικά. Σταματάμε το μίξερ.
Σε ταψί ρηχό για παντεσπάνι στρώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160ºC, για 12′-15′. Δεν το παραψήνουμε, πρέπει να σταθεροποιηθεί και συγχρόνως να είναι αφράτο και να έχει επαναφορά όταν το αγγίζουμε. Όχι ξεροψημένο, γιατί δεν θα τυλίγεται σε ρολό, θα σπάει.
Στρώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο. Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε στην πασπαλισμένη πετσέτα. Με την άκρη της πετσέτας το τυλίγουμε σε ρολό. Η ένωση της πετσέτας να είναι από κάτω για να μην ξετυλιχτεί. Το μεταφέρουμε σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: argiro barbarigou
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρό το β’ εξάμηνο- ΑΠΕ και ενέργεια ωθούν την κερδοφορία
- Γιατί πήγε στο Μαξίμου ο CEO ενός κολοσσού της Υγείας – Η Ελλάδα στο ραντάρ ξένων εταιρειών για επενδύσεις
- Χάρης Αντωνίου: Τις επενδύσεις 1 με 2 τρισ. δολάρια για την ανανέωση των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων να προσπαθήσουμε να τις περάσουμε μέσα από το ΑΕΠ της Ελλάδας
- Patrico στην Πάρο: Επανερμηνεύοντας τη μνήμη του τόπου
