ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τους δανειστές μετά την κίνηση της κυβέρνησης να προτείνει τη μείωση του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος και την παραβίαση των υποχρεώσεων για το χρέος αναφέρονται οι βρετανικοί Times.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Τσίπρας (σ.σ. με τις εξαγγελίες αυτές) προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του» ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.
«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει την δημοφιλία του και την περασμένη εβδομάδα εξήγγειλε μειώσεις σε φόρους και παροχές σε εκατομμύρια Έλληνες που είδαν τις συντάξεις και τα εισοδήματά τους να μειώνονται έως και 40% κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» γράφουν οι Times και προσθέτουν:
«Αυτό έχει αυξήσει τους φόβους στην ΕΕ ότι η Ελλάδα, το ‘πρόσωπο’ της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, απομακρύνεται από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών που της επέτρεψαν να βγει από το τρίτο και τελευταίο πακέτο διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο».
Όπως επισημαίνουν οι Times «ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας» θα προχωρήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ και «αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022».
«Οι Ευρωπαίοι επιθεωρητές έμειναν έκπληκτοι από την ανακοίνωση αυτή του πρωθυπουργού» προσθέτουν οι Times.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού
- Ισραήλ: Ο στρατός θα κυνηγήσει, θα εντοπίσει και θα εξοντώσει τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
- ΗΠΑ: Μασκ και SEC βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον διακανονισμό της μήνυσης
- Φρουροί της Επανάστασης: Επιβεβαίωσαν τον θάνατο του αρχηγού της Μπασίτζ, Γολαμρεζά Σολεϊμανί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.