ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πλοιοκτήτρια (με πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου) Dynagas του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την είσοδό της στον τομέα των πλωτών τερματικών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) με ένα νέο πλοίο.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σε ενημέρωση για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Tony Lauritzen δήλωσε: «Σίγουρα ενδιαφερόμαστε για πιθανές παραγγελίες νέων πλοίων FSRU».
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το TradeWinds ανέφερε ότι η Dynagas βρισκόταν σε συζητήσεις με τη CSSC Leasing για την απόκτηση ενός νέου FSRU, που θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην Κίνα και να παραδοθεί το 2019. Ωστόσο, τότε ο Lauritzen είχε αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Ο Lauritzen δήλωσε σε αναλυτές ότι η Dynagas εξακολουθεί «πιθανόν να εξετάζει» τη μετατροπή του χωρητικότητας 149.700 cbm Clean Energy (έτος κατασκευής 2007) σε πλοίο αεριοποίησης, προσθέτοντας πως η εταιρεία έχει αρχίσει να καταστρώνει έρευνες και σχέδια για το έργο αυτό. Ωστόσο, τόνισε ότι η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης του πλοίου στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου αναπτύσσονται αυξημένοι όγκοι στον τομέα της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Ο Lauritzen εξέφρασε την άποψη ότι η μετατροπή ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου χωρητικότητας 130.000 cbm σε FSRU δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες του ναυλωτή. Συγκριτικά, ανέφερε, το πλοίο με τουρμπίνες ατμού Clean Energy, που δεν είναι ναυλωμένο μακροπρόθεσμα, έχει χωρητικότητα 150.000 cbm και μεγάλους καυστήρες που καθιστούν το πλοίο «πολύ κατάλληλο» για μία τέτοιου είδους μετατροπή.
«Δε νομίζω ότι θα δούμε πάρα πολλές μετατροπές [πλοίων μεταφοράς LNG σε FSRU] να προχωρούν», σημείωσε. «Νομίζω ότι θα δούμε πολλές μετατροπές σε κατάλληλα πλοία, επειδή έχει νόημα και καλύπτει τις ανάγκες του ναυλωτή».
Κατά την εκτίμηση του Lauritzen, είναι λογικό να πιστεύει κανείς ότι μία πιθανή μετατροπή για λογαριασμό της Dynagas θα γίνει στη βάση συμβολαίου, αν και πρόσθεσε πως κάποια αντικείμενα θα πρέπει να παραγγελθούν εκ των προτέρων ώστε να περιοριστεί ο χρόνος που θα χρειαστεί για να βγει στην αγορά.
Ερωτηθείς προς τα πού κινείται η αγορά της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, ο Lauritzen είπε: «Πιστεύουμε ότι στο τέλος αυτού του έτους θα δείχνει σημαντικά διαφορετική συγκριτικά με σήμερα, τόσο σε ότι αφορά τη δραστηριότητα, όσο και στα επίπεδα ναύλωσης».
Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:
http://www.mononews.gr/ev-marinakis-dini-125-ekat-dolaria-gia-na-stirixi-ti-cpp/46718
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ στηρίζει τον υπουργό Εμπορίου Χάουαρντ Λάτνικ
- Γκιλφόιλ για τις πρώτες 100 μέρες στην Αθήνα: Φέραμε τη συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας σε ιστορικά νέα ύψη
- Ανδρουλάκης: Στις επόμενες εκλογές δεν κρίνεται το μέλλον του Κ. Μητσοτάκη – Η νίκη του ΠΑΣΟΚ θα είναι νίκη των πολιτών
- Κεραμέως για δημοσιεύματα που αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης: Ζούμε την απόλυτη διαστρέβλωση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.