ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε η πορεία προς τη Βουλή που πραγματοποιήσαν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, το ΜΕΤΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες, με κεντρικό σύνθημα «συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων».
«133 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο και η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Η φτώχεια, ο ολοκληρωτισμός, οι πόλεμοι και ο φασισμός αυξάνονται απειλητικά για τους λαούς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
«Απάντηση στην κρίση και στον εκφυλισμό μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, που να οργανώνει πραγματικούς αγώνες, απεργίες και μάχες. Για να ηττηθεί ο “συνδικαλισμός” της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη του κράτους και των αφεντικών στα συνδικάτα», καταλήγει η ανακοίνωσή της.
Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στις ΗΠΑ ο Κυρ. Μητσοτάκης για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – Θα προεδρεύσει σε συζήτηση για τη διεθνή ασφάλεια
- «Reta»: Το φάρμακο-φάντασμα, η μαύρη αγορά, οι προειδοποιήσεις των ειδικών
- Γιώργος Κώτσηρας στο mononews: Τι έρχεται σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ταξί, πατίνια και διπλώματα οδήγησης
- Ποια μεγάλα ξένα funds έχουν βάλει στο στόχαστρο ελληνικές εταιρείες πληροφορικής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.