• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Η κίνηση της Danaos Corporation για να αυξήσει την τιμή της μετοχής της

    γιαννης κουστας

    Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής Danaos Shipping


    Σε reverse split των μετοχών της θα προχωρήσει η ναυτιλιακή Danaos Corporation του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε να εφαρμόσει reverse split στους κοινούς τίτλους της σε αναλογία 1 προς 14, λαμβάνοντας τη σχετική έγκριση από τους μετόχους της κατά την έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2019.

    Έτσι, από τις 2 Μαΐου που θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση, ο αριθμός των κοινών μετοχών της εταιρείας θα μειωθεί από περίπου 213,4 εκατομμύρια μετοχές σε περίπου 15,2 εκατομμύρια.

    Στις 31 Δεκεμβρίου 2018, η Danaos Corporation έλαβε επιστολή προειδοποίησης από το χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, καθώς η μετοχή της εμφάνιζε μέση τιμή κλεισίματος κάτω από το ελάχιστο όριο του ενός δολαρίου για 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό του NYSE, η ναυτιλιακή είχε στη διάθεση της χρονικό περιθώριο έξι μηνών από την ημερομηνία παραλαβής της προειδοποίησης, προκειμένου η μετοχή της να εμφανίσει τιμή κλεισίματος τουλάχιστον 1 (ένα) δολάριο και μέση τιμή κλεισίματος μετοχής τουλάχιστον ενός δολαρίου για την περίοδο των 30 ημερών διαπραγμάτευσης.

    Η εταιρεία πιστεύει ότι με τη νέα κίνηση θα αυξηθεί η τιμή διαπραγμάτευσης του τίτλου και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

    Η μετοχή της Danaos διαπραγματεύεται στα 0,91 δολάρια, ενώ έχει καταγράψει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,52 δολάρια και υψηλό στα 2,50 δολάρια.

    Οι άλλες περιπτώσεις

    Εκτός από τη Danaos Corporation, ανάλογες επιστολές προειδοποίησης έχουν λάβει και άλλες τρεις ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές, οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στις αγορές των ΗΠΑ.

    Η δεύτερη περίπτωση αφορά στις μετοχές της Performance Shipping, πρώην Diana Containerships, του πλοιοκτήτη Συμεών Παληού, οι οποίες διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq. Ωστόσο, από τις 22 Μαρτίου η τιμή τους έχει αυξηθεί και πάλι πάνω από το ένα δολάριο, αν και παραμένει σε οριακά επίπεδα.

    Η τρίτη περίπτωση αφορά τη ναυτιλιακή Euroseas, του Αριστείδη Πίττα. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά του Nasdaq, στην περιοχή των 0,73 δολαρίων.

    Τέλος, επιστολής προειδοποίησης από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές έλαβε και η Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη. Η μετοχή της διαπραγματεύεται στα 0,72 δολάρια, ενώ έχει καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 2,84 δολ. και χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,69 δολ.

    Ευάγγελος Πιστιόλης
    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Navios Holdings

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «γόρδιος δεσμός» των αδερφών Γουρδομιχάλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ευ. Πιστιόλης: Η Top Ships μπαίνει στον «χάρτη» της Maxim

     



    ΣΧΟΛΙΑ