ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας, που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, Στο λιμάνι της Σαντορίνης. Λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η υπό κατασκευή προβλήτα παρουσιάζει καθίζηση, ενώ προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα σημεία του λιμανιού.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι καταστροφές ήταν αποτέλεσμα των «εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στις 9 και 10 Απριλίου», με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους. Τα δυνατά κύματα που δημιουργήθηκαν προκάλεσαν «έντονη καταπόνηση των χερσαίων τμημάτων του λιμένα του Αθηνιού με αποτέλεσμα ο υπό κατασκευή προβλήτας, εντός του εργοταξίου, να υποστεί καθίζηση με κλίση προς την θάλασσα. Ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλες θέσεις του λιμένα».
Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του λιμένα.
Οι προγραμματισμένες εργασίες επισκευής του Λιμένα Αθηνιού, που το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανέθεσε, σύμφωνα με τις μελέτες που εκπόνησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά.
Δείτε φωτογραφίες που τράβηξε χρήστης του Facebook:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Barclays για ΔΑΑ: Υποβάθμιση σύστασης και νέα τιμή στόχος στα €10,10
- Ουρολογία: Ρομποτική χειρουργική μιας οπής αποκλειστικά στο Metropolitan Hospital
- Συνεργασία SoftBank – Intel για τεχνολογίες μνήμης επόμενης γενιάς για AI και HPC
- Εθνική Τράπεζα: Aλώβητο από τις προκλήσεις του 2025 το ελληνικό επιχειρείν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.