ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ιστορικό χορευτικό συγκρότημα, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες Όπερες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έρχεται μετά από χρόνια και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Με δική του Ακαδημία, αλλά και με μεταγραφές από διάσημα μπαλέτα των χωρών που αποτελούσαν τη Σοβιετική Ένωση, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παραμένει από τα σπουδαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης. Κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν κλασικές παραστάσεις, με τις οποίες περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Η Λίμνη των κύκνων, το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, είναι πιθανότατα το πιο αγαπημένο μπαλέτο όλων των εποχών. Το αντάζ, το πα-ντε-ντε, η μεγάλη βαριασιόν της Οντέτ και ο χορός των μικρών κύκνων, αλλά και το σόλο του Μαύρου Κύκνου απαιτούν από τους χορευτές την ύψιστη δεξιοτεχνία.
Το παραμύθι στο οποίο είναι βασισμένο το μπαλέτο αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Τα μάγια μπορεί να τα λύσει μόνο ο έρωτας.
Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη Όπερα κουβαλούν ιστορία αιώνων. Ονόματα κορυφαίων συνθετών, τραγουδιστών, χορευτών και χορογράφων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των «Μεγάλων» που παρουσίασαν έργα τους εδώ.
Τέσσερις γλύπτες και δύο ζωγράφοι εργάστηκαν σκληρά για να δώσουν στην Όπερα της Οδησσού την εμφάνιση που έχει μέχρι και σήμερα.
Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: η Όπερα της Οδησσού θεωρήθηκε αμέσως ένα θαύμα αρχιτεκτονικής, καθώς, μετά τη Σκάλα του Μιλάνου, ήταν το μεγαλύτερο κτίριο όπερας και, σίγουρα, από τα ωραιότερα.
Σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι μπαλαρίνες Άννα Πάβλοβα και Ισιδώρα Ντάνκαν, και η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου Σάρα Μπερνάρ, έχουν ανέβει στη σκηνή του, ενώ πρόσφατα το περιοδικό Forbes το χαρακτήρισε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ανατολικής Ευρώπης.
Χώρος: Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ημερομηνίες/ Ώρες έναρξης:
3, 4, 5 Μαΐου 2019/20:00
4, 5 Μαΐου 2019/16:00
Προπώληση από:
18 Φεβρουαρίου 2019
Τιμές:
Ζώνη Ε: € 24
(Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 12)
Ζώνη Δ: € 30
(Παιδιά: € 15)
Ζώνη Γ: € 36
(Παιδιά: € 18)
Ζώνη Β: € 42
(Παιδιά: € 21)
Ζώνη Α: € 48
(Παιδιά: € 24)
Διακεκριμένη Ζώνη: € 58
(Παιδιά: € 29)
Χορογραφία: Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ
Διοργάνωση: We Production
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για ένα ρεσιτάλ πιάνου από τον Κάρολο Ζουγανέλη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μείωση εισφορών: Τι κερδίζουν 2,5 εκατ. εργαζόμενοι – Αναλυτικά παραδείγματα για μισθούς έως 3.000 ευρώ
- Τι βλέπουν τα ξένα funds στην ελληνική οικονομία και έρχονται στην Αθήνα
- Νάντια Γκογκοζώτου: Στην τελική ευθεία το Ταμείο Καινοτομίας – Έρχονται οι πρώτες θεραπείες για πρώιμη πρόσβαση
- Τα super κέρδη των τραπεζιτών, το πάρτι διαρκείας Βαρδινογιάννη – Σιάμισιη, το Unfair του Πόλυ, μια… περίεργη προσφορά από τη ΓΕΚ, η επιτυχία του Παππά, ο αξιολάτρευτος Νικόλαος ο Α’ με τις μπαταρίες και ποιος είναι ο μαρτυριάρης του ΔΑΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.