ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετική πορεία διανύει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως μαρτυρά ο μηδενισμός της εξάρτησής του από τον ELA. Υπενθυμίζεται ότι ο ELA αποτελεί το μηχανισμό παροχής έκτακτης ενίσχυσης των τραπεζών σε ρευστότητα.
Σημειώνεται ότι η Attica Bank ήταν η τελευταία που είχε την ανάγκη κεφαλαίων από τον ELA και πλέον έχει απεξαρτηθεί και αυτή.
Όπως αποκαλύπτουν οι τραπεζικές πηγές, την 1η Ιανουαρίου 2012, η ανάγκη του συνόλου των ελληνικών τραπεζών από τα κεφάλαια του ELA ήταν ύψους 17,43 δις ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2018, όταν η Ελλάδα εξήλθε του προγράμματος των δανειστών, ο ELA ήταν ύψους 4,49 δις ευρώ.
Τραπεζικές πηγές τόνισαν πως ο μηδενισμός του ELA δείχνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επανέρχεται στην κανονικότητα του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Μηδένισε την εξάρτηση της από τον ELA
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank: Στα 12,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη, προς πλήρη εξάλειψη η εξάρτηση από τον ELA
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μηδενισμό του ELA ανακοινώνει η Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ίλον Μασκ: Ένοχος για παραπλάνηση επενδυτών του Twitter, σύμφωνα με δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο
- Αριστείδης Πίττας (Eurobulk): Η σκληρή δουλειά για να φτιάξει τον στόλο του και μια ζωή χωρίς πολυτέλειες – «Δεν έχω σκάφη και αεροπλάνα»
- Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- Άκης Σκέρτσος: Κανένα παιδί χωρίς προστασία – Eπιτέλους αυστηροί κανόνες και αποτελεσματικοί έλεγχοι για αλκοόλ και καπνικά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.