• The Wiseman

    Ο Ινδός, οι τράπεζες και τα Παγωτά Δωδώνη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Ινδός, οι τράπεζες και τα Παγωτά Δωδώνη

    Δεν προχωρούν οι συζητήσεις με τον Ινδό επιχειρηματία Taizon Khorakiwala για την εξαγορά από τον όμιλό του της εταιρείας Παγωτά Δωδώνη. Η στήλη πληροφορείται ότι ο επιχειρηματίας έχει κάνει πίσω και τα κόκκινα δάνεια, που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ της ελληνικής εταιρείας, συνεχίζουν να αυξάνουν τον λογαριασμό για τις πιστώτριες τράπεζες. Η υπόθεση έχει πλούσιο παρασκήνιο, καθώς τον Φθινόπωρο του 2018 ενδιαφέρον για την απόκτηση της Παγωτά Δωδώνη είχαν εκδηλώσει η κοινοπραξία Γιώτης-Γρηγόρης Μικρογεύματα και ο όμιλος Switz Group (του Ινδού). Κι ενώ οι συζητήσεις με τις τράπεζες είχαν πυκνώσει με τον πρόεδρος και CEO της Γιώτης, Ιωάννη Γιώτη, και τον επιχειρηματία που έχει τα Γρηγόρης Mικρογεύματα, Βλάσση Γεωργάτο, οι οποίοι έδιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, 8 εκατ. ευρώ, ήρθε σφήνα ο Ινδός και με βελτιωμένη προσφορά έβαλε στο τραπέζι 9 εκατ. ευρώ. 

    Έγκυρη πηγή μεταφέρει στην στήλη ότι μετά την βελτίωση της προσφοράς του Ινδού, η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε τις συνομιλίες μαζί του παρότι οι υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες υποστήριζαν ότι η πρόσθετη προσφορά του Ινδού ήρθε αφού είχε περάσει η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών και ήταν σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση με το ελληνικό εταιρικό σχήμα… 

    Η Πειραιώς από την πλευρά της δεν μπορούσε, βέβαια, να αγνοήσει τη μεγαλύτερη σε τίμημα προσφορά… 

    Σημασία έχει τώρα ότι ο Ινδός έχει παγώσει τις συζητήσεις και λύση στο πρόβλημα των άνω των 30 εκατ. ευρώ κόκκινων δανείων της Παγωτά Δωδώνη δεν διαφαίνεται… 

    Και προφανώς οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι αποχώρησαν από τη διεκδίκηση δυσαρεστημένοι, δύσκολα θα επανέλθουν, πόσω μάλλον με το αρχικό τίμημα… και η Πειραιώς θα κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα…

    Ετοιμάζεται ο Μαντζούνης

    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank και επί χρόνια στο τιμόνι της τράπεζας Δημήτρης Μαντζούνης ετοιμάζεται για την υπερασπιστική του γραμμή όσον αφορά τη δίκη που ξεκινά στις αρχές Απριλίου για τα δάνεια που δόθηκαν στον πρώην εκδότη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρο Ψυχάρη.

    Το στρατηγείο του Μαντζούνη βρίσκεται, πλέον, στην οδό Σοφοκλέους, στα κεντρικά της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στην γωνία Σοφοκλέους και Αιόλου. 

    Εκεί, λοιπόν, σε καθημερινή βάση γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων, μακριά από τα κεντρικά της Alpha Bank στην οδό Σταδίου. 

    Και δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός καθώς η νέα διοίκηση της τράπεζας πρέπει να είναι απερίσπαστη από ζητήματα του παρελθόντος! 

    Όσο για τον Ψυχάρη θα δώσει τη μάχη των μαχών…

    Νέος πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών ο Γ. Χαντζηνικολάου

    Νέο πρόεδρο θα αποκτήσει σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Πρόεδρος της Ένωσης αναμένεται, όπως έγραψε από χθες το MonoNews.gr, να εκλεγεί χωρίς έριδες και αψιμαχίες ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου. 

    Ο έτερος διεκδικητής, έως και την προηγούμενη Παρασκευή, ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης. 

    Ωστόσο, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και ο κ. Μιχαηλίδης αποσύρθηκε με στόχο την ενότητα της Ένωσης, ενόψει των δύσκολων μαχών που έχει να δώσει, με κορυφαία αυτή της μείωσης των κόκκινων δανείων. 

    Η Ενωση αποτελεί ισχυρό λόμπι εδώ και δεκαετίες και οι ισορροπίες αλλά και οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν έτσι απλά…

    Εβδομάδα αποτελεσμάτων

    Οι τράπεζες θα μονοπωλήσουν αυτήν την εβδομάδα το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς μέχρι την Παρασκευή θα έχουν όλες ολοκληρώσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για την οικονομική χρήση του 2018. 

    Δεν θα υπάρξουν, όπως λένε οι τραπεζίτες, δυσάρεστες εκπλήξεις. Αντίθετα στα roadshow που θα ακολουθήσουν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, οι ξένοι επενδυτές θα ενημερωθούν από τους CEOs των 4 ελληνικών τραπεζών για τα νέα πιο φιλόδοξα πλάνα μείωσης των κόκκινων δανείων για την 3ετία 2019-2021 τα οποία θα πάρουν μέχρι το τέλος Μαρτίου και την έγκριση του SSM. 

    Απασφάλισαν οι επιχειρηματίες

    Τις τελευταίες 20 ημέρες ο Αλέξης χάνει και τους… φίλους (είτε από πραγματικό ενδιαφέρον είτε από ανάγκη) επιχειρηματίες και βιομηχάνους… 

    Ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν με δηλώσεις και αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα της οικονομικής πολιτικής… Βέβαια, τρία χρόνια, ορισμένοι από αυτούς μπαινόβγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έκαναν το χατίρια του Αλέξη. 

    Αλλά έτσι είναι το χρήμα: όταν μυρίζεται ήττα, στρίβει διά του αρραβώνος… 

    Αχ, βρε Αλέξη θα μείνεις με τους φίλους-επιχειρηματίες του Καρανίκα και τον πιστό σου φίλο που αγάπησε την πολιτική καριέρα… Ξέρεις εσύ!



    ΣΧΟΛΙΑ