Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προγραμματίζει ταξίδι στα Σκόπια, την πρώτη μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, στις αρχές Απριλίου, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες.
Κατά πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία για το ταξίδι του πρωθυπουργού είναι η 2α Απριλίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Open, λίγο αργότερα αναμένεται στα Σκόπια και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με μια πρόταση για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών θα προχωρήσουν σε κοινές ασκήσεις, θα υπάρχει ανταλλαγή σπουδαστών σε στρατιωτικές σχολές, στήριξη στην αμυντική βιομηχανία, καθώς και μία ακόμη συμφωνία που θα αφορά τον εναέριο χώρο.
Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή, σε περίπτωση που αναφερθεί ύποπτο συμβάν με άγνωστο αεροπορικό ίχνος στο FIR των Σκοπίων, τότε ελληνικά μαχητικά που θα βρίσκονται σε επιφυλακή, θα καλούνται από τους γείτονες και θα σπεύδουν προς αναγνώριση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: Τώρα και μακεδονικά κρασιά 2.000 ετών!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταλάθος ξεχάσαμε το «Βόρεια» λένε τα Σκόπια για το περίπτερο στην έκθεση τουρισμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο: Μεταναστευτικό, ΟΠΕΚΕΠΕ και Κεφαλαιαγορά στην ατζέντα
- Νορβηγία: 100.000 νέοι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν τυχαία θα δουν μείωση φόρων έως και 2.380 ευρώ
- Στουρνάρας: Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας κρίσιμος μοχλός για τόνωση της ανάπτυξης
- Kapopoulos Fine Arts: Ο Fenx για πρώτη φορά στην Ελλάδα
