• Πολιτική

    Αδ. Γεωργιάδης: Παραμύθια της Χαλιμάς το προοδευτικό μέτωπο του Τσίπρα

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης: Χωρίς λόγο η απεργία στην εστίαση-Δώσαμε συνολικά 290 εκατομμύρια

    Άδωνις Γεωργιάδης


    «Παραμύθια της Χαλιμάς» χαρακτήρισε π αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί ένα «προοδευτικό μέτωπο». «Η ιδέα ότι ο Τσίπρας φτιάχνει προοδευτικό μέτωπο πάει πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν περιορισμό, αφού δεν έχει καμία ιδεολογία, ενώ σχολίασε την προσπάθειά του Αλέξη Τσίπρα να καπηλευθεί τον χώρο που κάλυπτε παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον η πολύφερνος νύφη».

    «Η απάντηση είναι μόνο μία: Κύριε Τσίπρα, δεν έχετε καμία ιδεολογία, καμία αρχή, και έτσι σας αντιμετωπίζουμε. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι η παράταξη των άκρων στην Ελλάδα», διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ερωτηθείς για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη κόντρα στον  Όρμπαν, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Το θετικό θα ήταν το ΕΛΚ να παρέμενε ενωμένο. Ο Όρμπαν έκανε πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, όπως έθιξε ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε ανήκει στο ΕΛΚ είτε όχι. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η θέση του Όρμπαν. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο στην κριτική του απέναντι στον Ούγγρο πρωθυπουργό, καθώς η πολιτική του Όρμπαν είναι ευθέως αντίθετη με τα ελληνικά συμφέροντα».

    Επιστρέφοντας τη συζήτηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο Τσίπρας σκότωσε το δίλημμα “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”. Ήταν μια απλή προσπάθεια να πάρουν την εξουσία λέγοντας ψέματα. Η μόνη θετική στιγμή ήταν η “κωλοτούμπα” επειδή παραμείναμε στο ευρώ. Δεν πρέπει όμως να τον χαϊδεύουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια έλεγαν ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ».

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «ζούμε την περίοδο δικαίωσης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Όταν ήρθαν οι αντίπαλοί μας στην εξουσία έγιναν οι καλύτεροι φίλοι των Αμερικανών. Επί της ουσίας η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας δικαιώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ».

    «Είμαστε κατά του διχασμού και του ρεβανσισμού. Άλλο όμως η δικαιοσύνη. Δεν θα πιέσουμε εισαγγελίες ή δεν θα χρησιμοποιήσουμε ψευδομάρτυρες, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Novartis. Θα ψάξουμε την περίοδο Τσίπρα αλλά δεν θα κατασκευάσουμε τίποτα εναντίον του», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η ΝΔ χρειάζεται και την αυτοδυναμία αλλά και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων. «Ο Τσίπρας έχει βάλει τη νάρκη της απλής αναλογικής και η Ελλάδα κινδυνεύει να πατήσει σε νάρκη. Αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε αυτοδυναμία, δεν θα δείξουμε αλαζονεία. Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα με το οποίο πρέπει να συνεργαστούμε και στο μέλλον για τις μεγάλες τομές και τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

    «Δεν εργαζόμαστε μόνο να νικήσει ο Μητσοτάκης για να φύγει ο Τσίπρας, αλλά εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν τα παιδιά μας γυρίσουν στην Ελλάδα και η οικονομία θα αρχίσει να παράγει καλές θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν φύγει ο κύριος Τσίπρας. Πρέπει να εφαρμόσουμε ελεύθερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο», ανέφερε.

    Πρώτη μεταρρύθμιση για τη ΝΔ θα πρέπει να είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επενδύσεων, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. «Δηλαδή η θεσμική διαδικασία για να γίνονται τα πράγματα γρήγορα. Δεύτερον, η μείωση των φόρων και των εισφορών. Πρέπει να φτιάξουμε ένα περιβάλλον που να προσελκύει τους επενδυτές και ότι θα βγάλει κέρδος. Έτσι θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα».

    Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν ανησυχεί ότι η προεδρική εκλογή θα επηρεάσει πολιτικά τις εξελίξεις. «Ανησυχώ όμως για την κατάσταση στα Εξάρχεια. Σαν να υπάρχει ένας στρατός κατά της Δημοκρατίας με την ανοχή αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μητσοτάκης: Το «κλειδί» για την ανάπτυξη η μείωση των φόρων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ.Χατζηδάκης στους Δελφούς: Ανεκμετάλλευτα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων



    ΣΧΟΛΙΑ