• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Το «κλειδί» για την ανάπτυξη η μείωση των φόρων

    Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι με «όπλο» την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και «κλειδί» την μείωση των φόρων και την αύξηση της ανάπτυξης, θα πείσει τους δανειστές να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων του δημοσιογράφου των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου».

    Ο κ. Μητσοτάκης, έθεσε ως κεντρικό στόχο του την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης 3%-4% ετησίως, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των πολιτών -και ιδίως της μεσαίας τάξης- αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία, όπως είπε, «η σημερινή κυβέρνηση αναγνώρισε κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν αναγνώρισε: τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα».

    «Η μείωση των φόρων είναι το κλειδί. Η σημερινή κυβέρνηση υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και μετά μοιράζει κάποια επιδόματα. Αυτή είναι λάθος πολιτική, γιατί σκοτώνει την ανάπτυξη. Αντί να δίνουμε…χριστουγεννιάτικους μποναμάδες, ας μειώσουμε τη φορολογία. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία», σημείωσε.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Θα στείλω επιστολή για την διαγραφή του Ορμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για την στάση του στο Μεταναστευτικό. Αφού οι σοσιαλιστές πάντως δείχνουν τέτοια αντίδραση για τον Βίκτορ Ορμπαν, θα έπρεπε να δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά και για τις παρεμβάσεις Τσίπρα στην Δικαιοσύνη και την αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών. Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητεί τις θέσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Όποιος τα αμφισβητεί δεν έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία».

    «Στο Μακεδονικό η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να διχάσει την Νέα Δημοκρατία. Η συμφωνία αναγνωρίζει εθνική ταυτότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς. Γιατί η ιθαγένεια δεν είναι η βορειομακεδονική; Το 70% του κόσμου διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι απαντάς; Ότι το 70% του κόσμου είναι εθνικιστές; Δεν υπάρχει καμία προστασία της ονομασίας Μακεδονικό για τα ελληνικά προϊόντα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μετείχαν στα συλλαλητήρια είναι μετριοπαθείς άνθρωποι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Η συμφωνία είναι μια διεθνής συμφωνία την οποία θα σεβαστούμε. Αλλά υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Ελλάδας. Όσο και να μην μου αρέσει η Συμφωνία, θα την σεβαστώ» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Οι Έλληνες θα πουν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα ως εδώ…Το συντομότερο το καλύτερο. Φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών. Προβλέπουν πολιτική αλλαγή. Ακόμα και αν δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου, εμείς θα κάνουμε μια καμπάνια εθνικών εκλογών. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο φάσεις, δική του επιλογή» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοτζιάς: «Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια» στους Δελφούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε τελικά οι δήμοι που σπάνε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ