ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αποτέλεσμα θα είναι να ακριβύνουν σημαντικά τα εισαγόμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα προϊόντα και εμπορεύματα.
Το κόστος εισαγωγής και διακίνησής των προϊόντων αυτών στη χώρα μας θα αυξηθεί σημαντικά τόσο εξαιτίας των πρόσθετων χρονοβόρων διαδικασιών τελωνειακού ελέγχου στις οποίες θα υπαχθούν τα προϊόντα αυτά όσο και εξαιτίας της επιβολής εισαγωγικών δασμών.
Η 12σέλιδη εγκύκλιος του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. περιλαμβάνει, συγκεκριμένα, αναλυτικές οδηγίες «προς ενημέρωση και ομοιόμορφη εφαρμογή από όλες τις Τελωνειακές Αρχές και τους οικονομικούς φορείς, για την περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 30.03.2019 χωρίς συμφωνία αποχώρησης και επομένως χωρίς μεταβατική περίοδο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεοδωρικάκος: Τους επόμενους μήνες η έναρξη νέων καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου
- THEON: Big deal για την απόκτηση ποσοστού 9,8% στην Exosens, έναντι €268,7 εκατ.
- Παράνομα τσιγάρα: Η παρέμβαση Πιερρακάκη και η πρόταση της ΕΕ για αυξήσεις φόρων που εκτοξεύουν την τιμή στα 6,5 ευρώ το πακέτο
- NASCAR Euro Series: Στον τελικό ο Θωμάς Κρασώνης!
