ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ ο κ. Μητσοτάκης, σε σημερινή του ομιλία επιβεβαίωσε το σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», αναφέρει η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.
«Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, ξεπέρασε τον εαυτό του καθώς σήμερα υποσχέθηκε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα τους εκχωρήσει όχι μόνο την επικουρική ασφάλιση, αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Παράλληλα, ως γνήσιος πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων, συκοφάντησε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και αθώωσε τους παραβατικούς εργοδότες εμφανίζοντας την ανασφάλιστη εργασία ως επιλογή των νέων», συνεχίζει η υπουργός.
«Αυτά είπε ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Αυτά που δεν είπε είναι ότι το σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων», σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.
Εκτός εάν προτίθεται ο κ. Μητσοτάκης το κόστος αυτό να το καλύψει μέσω μίας οριζόντιας περικοπής των συντάξεων. Δεν θα ήταν εξάλλου κάτι πρωτότυπο για το κόμμα που ως κυβέρνηση περιέκοψε 12 φορές τις συντάξεις, βυθίζοντας συγχρόνως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση στα ελλείμματα. Ευχαριστούμε τον κ. Μητσοτάκη για την ειλικρίνειά του. Όσο περισσότερο μιλάει τόσο περισσότερο ξεκάθαρο κάνει το αντικοινωνικό του σχέδιο», καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: Ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων – Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας καλεί σε συστράτευση τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέτρος Παναγιωτίδης: Ο εφοπλιστής με την τέταρτη εισηγμένη ναυτιλιακή
- Σαράντης: Πίεση στα έσοδα, αλλά οι θετικές προοπτικές και τα βελτιωμένα λειτουργικά περιθώρια στηρίζουν αύξηση της τιμή στόχου στα €16,04 ανά μετοχή
- Πως δηλώνονται φέτος στην εφορία τα εισοδήματα από ακίνητα
- Η Ρόδος τίμησε τον Νίκο Χασαπόπουλο και το Mononews – Λαμπρή εκδήλωση για το βιβλίο «Τα Αδημοσίευτα» (εικόνες – βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.