Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Στάνλεϊ Ντόνεν, σκηνοθέτης της θρυλικής ταινίας «Singing in th Rain» και άλλων επιτυχιών της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Εκτός από σκηνοθέτης, ο Ντόνεν ήταν χορευτής και χορογράφος. Ανάμεσα στις ταινίες που έφεραν την υπογραφή του ήταν τα μιούζικαλ «Τρία κορίτσια και τρεις ναύτες», «Seven Brides for Seven Brothers» (1954) και το «Funny Face» (1957), με πρωταγωνιστές τον Φρεντ Αστέρ και την Όντρεϊ Χέμπορν.
Σκηνοθέτησε τέσσερις ταινίες με τον Κάρι Γκραντ, όπως οι «Ένα κορίτσι σε κάθε λιμάνι», «Αδιακρισίες», «Το ξένο είναι πιο γλυκό» και «Ραντεβού στο Παρίσι», με συμπρωταγωνίστρια επίσης την Όντρεϊ Χέμπορν.
Ο Στάνλεϊ Ντόνεν δεν πήρε ποτέ Οσκαρ για κάποια από τις μυθικές του ταινίες, όμως το 1998 τιμήθηκε με Οσκαρ για το σύνολο της καριέρας του.
Πέθανε στην Νέα Υόρκη από καρδιακή προσβολή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλλάζει ώρα το Survivor
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 2-4: Έφτασε τα 50 χατ τρικ ο Μέσι!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον τελικό του Open Μασσαλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ξεκίνησε το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2025
- Εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη του Flyover δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης – Στο 30% η πρόοδος των εργασιών με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027
- Χρηματιστήριο: Μύθοι και αλήθειες για μεγάλη διόρθωση στην αγορά – Το play μέχρι τις 7 Οκτωβρίου
- «Μέρισμα της σταθερότητας» το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, κατά τον υπουργό Οικονομίας, Κ.Πιερρακάκη
