ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί Alpha και Optima είναι μαγικές, τι συμβαίνει με Τιτάν, Metlen, Qualco, τα μυστικά του lunch Στουρνάρα – Ορσέλ- Ψάλτη, ο Κικίλιας και ο Ντε Γκάμα, τα μυστήρια της Στράφτη, και το παρασκήνιο με την Αγγελοπούλου και την πρεσβεία στην DC
Στα 51,3 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ για τη χρήση 2018 έναντι 63,1 εκατομμύρια ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης παρουσιάζοντας για άλλη μια χρονιά ισχυρή κερδοφορία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.
Τα λειτουργικά κέρδη, μη συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από αποτίμηση ανήλθαν για τη χρήση 2018 σε €47,7 εκ. έναντι €46,5 εκ. της αντίστοιχης περσινής χρήσης παρουσιάζοντας αύξηση 3%.
Ειδικότερα, η πορεία των βασικών μεγεθών του Ομίλου κατά τη χρήση 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρήση ήταν η ακόλουθη:
1. Τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε €72,4 εκ. έναντι €65,0 εκ. (αύξηση 11%) κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων προερχομένων από τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017, καθώς και των νέων επενδύσεων του 2018.
2. Τα κέρδη από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν σε €18,2 εκ. έναντι €18,9 εκ.. Από την απόκτηση των νέων επενδυτικών ακινήτων κατά τη διάρκεια της χρήσης προέκυψε κέρδος από αναπροσαρμογή ποσού €1,0 εκ., ενώ από το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της 31ης Δεκεμβρίου 2017 προέκυψε κέρδος ποσού €17,2 εκ.
3. Τα χρηματοοικονομικά έσοδα ανήλθαν σε €0,85 εκ. έναντι €0,99 εκ (μείωση 14%). Η μείωση αποδίδεται κυρίως στα πολύ χαμηλότερα επιτόκια καταθέσεων, ως αποτέλεσμα τις πολιτικής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου του Ομίλου.
4. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε €6,4 εκ. έναντι €4,2 εκ. (αύξηση 52%). Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κυρίως στα αυξημένα δανειακά κεφάλαια της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, στο κονδύλι περιλαμβάνεται εφάπαξ χρηματοοικονομικό έξοδο ποσού €0,75 εκ. που σχετίζεται με τα νεοαναληφθέντα δάνεια.
5. Οι φόροι ακινήτων ανήλθαν σε €6,7 εκ. έναντι €5,8 εκ. (αύξηση 16%) κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των νέων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2017 στον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
6. Τα έξοδα φόρων ανήλθαν σε €8,5 εκ. έναντι €7,9 εκ. (αύξηση 8%) κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των νέων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν το β΄ εξάμηνο 2017 και στη χρήση 2018, στον υπολογισμό του φόρου ενεργητικού.
Οι βασικοί δείκτες του Ομίλου διαμορφώνονται ως εξής:
• Δείκτης Γενικής Ρευστότητας (Λόγος Κυκλοφορούντος Ενεργητικού προς Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις): 1,0x
• Δανειακές Υποχρεώσεις προς Σύνολο Ενεργητικού: 19%
• Δανειακές Υποχρεώσεις προς Επενδύσεις: 22%
• Κεφάλαια από τη Λειτουργία (FFOs): €30,1 εκ.
• Προσαρμοσμένο EBITDΑ: €47,9 εκ.
Τα διαθέσιμα του Ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2018 ανήλθαν σε €64 εκ. από €54 εκ. την 31η Δεκεμβρίου 2017 και οι δανειακές υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν σε €226 εκ. από €138 εκ. την 31η Δεκεμβρίου 2017.
Την 31η Δεκεμβρίου 2018, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται στα €871 εκ. ή €8,60 ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται σε €9,03 ανά μετοχή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:«Ναι» από την Κομισιόν στην συγχώνευση Eurobank – Grivalia
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί θα μας απασχολήσει το 2019 ο Γιώργος Χρυσικός (της Grivalia)
MH ΧΑΣΕΤΕ: Στην Grivalia ολόκληρη η ανάπτυξη στο πρώην ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιοι διάσημοι ποδοσφαιριστές κυκλοφορούν με τσάντες Hermès – ποιες είναι και πόσο κοστίζουν
- Advent Calendars: Τα παραθυράκια της αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα κρύβουν από σαμπάνιες έως κραγιόν και κοστίζουν μέχρι και 1.130 ευρώ
- Γρίπη: Πιο νωρίς φέτος και πιο επιθετική – Σε ετοιμότητα για το στέλεχος Κ
- ΟΣΥ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 290 οδηγών – Οι δραστικές παρεμβάσεις για τη στελέχωση του φορέα