ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φαίνεται πως τώρα πια μόνο δύο είναι οι επιλογές που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις, τη μη διεξαγωγή Eurogroup και το εκκωφαντικό «όχι» για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Μάρκους Γουόκερ ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην «παράδοση ή τις εκλογές», αν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν μεσολαβήσει ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
«Αν η Μέρκελ δεν βοηθήσει, οι επιλογές του Τσίπρα είναι να παραδοθεί ή να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν τον Μάιο. Η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά τον Ιούνιο», επισημαίνει ο Γούοκερ.
Επαναφέροντας στην επιφάνεια το περίφημο «chicken game», ο Γουόκερ προσθέτει πως το παιχνίδι του δειλού «ανάμεσα σε Ελλάδα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Γερμανία θέτει στην πρώτη γραμμή της μάχης την επιπλέον λιτότητα», ενώ συμπληρώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να «προσπεράσει τον Τόμσεν και τον Σόιμπλε».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, ήταν ο πρώτος ο οποίος είχε επισημάνει την πιθανότητα η υποκλοπή των συνομιλιών ανάμεσα στον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, και την Ντέλια Βελκουλέσκου να πραγματοποιήθηκε από τις ελληνικές υπηρεσίες εξαιτίας του τρόπου γραφής του ονόματος της επικεφαλής της αποστολής.
Νωρίτερα, η οικονομική εφημερίδα είχε τονίσει πως οι ελληνικές συνομιλίες για το πρόγραμμα διάσωσης παραμένουν στάσιμες εξαιτίας του αδιεξόδου που επήλθε για τη λήψη μέτρων περαιτέρω λιτότητας, τονίζοντας πως εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια γρήγορη λήξη του αδιεξόδου στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
«Ελληνική κυβέρνηση και ΔΝΤ είναι σε διαμάχη για το πώς θα βρεθούν τα 3,6 δισ. ευρώ των αποκαλούμενων προληπτικών μέτρων, ή επιπλέον ρευστότητας, εάν η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους», σημειώνει το δημοσίευμα.
Διαβάστε ακόμα:
http://www.mononews.gr/juncker-paraloga-ke-antisintagmatika-ta-proliptika-metra/41491
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμερικανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού με καύσιμα συνετρίβη στο Ιράκ – Εκρήξεις σε Τεχεράνη και Ντουμπάι
- AstraZeneca: Το στοίχημα των 80 δισ., οι νέοι βιοδείκτες και τα μόρια «game changers» για την παχυσαρκία
- Οι δημοφιλείς και ο κυρίαρχος ΚΜ, τα βραβεία της Eurobank, ο κόλακας του πρωθυπουργού, ο σάλος με γαλάζια βουλευτίνα και το μπρα ντε φερ Αντώνη – Σταύρου
- Χρηματιστήριο: Αναταράξεις από το πετρέλαιο στα 100 δολ. και τα δάνεια «κατσαρίδες» – Τι καθορίζει την επενδυτική στρατηγική πια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.