ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να «ανησυχεί» για τη Huawei και άλλες κινεζικές τεχνολογικές εταιρίες λόγω των κινδύνων που θέτουν για τη βιομηχανία του μπλοκ και την ασφάλειά της, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά.
«Πρέπει να ανησυχούμε για αυτές τις εταιρίες» δήλωσε ο Άντρους Άνσιπ, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μία ημέρα μετά τη σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στον Καναδά.
Η Huawei, που πέρυσι είχε έσοδα 93 δισεκ. δολαρίων, βρίσκεται στο μικροσκόπιο πολλών κρατών της Δύσης αναφορικά με τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι ίσως την χρησιμοποιεί το Πεκίνο για κατασκοπεία.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.