ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία κι άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε».
Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του διερωτήθηκε σχολιάζοντας τις δημόσιες αντιδράσεις στα όσα ανακοινώθηκαν για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των κληρικών: «Είμαστε στην Ελλάδα ή είμαστε σε ζούγκλα;».
Επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα στις τάξεις των κληρικών, ο κ. Ιερώνυμος είπε: «Πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο, το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Άλλο ένα πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Win-win συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου – Ο χωρισμός που δεν ήρθε και το οικονομικό deal
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Σε θέση μάχης οι κληρικοί – Προειδοποιούν για πρωτόγνωρες αντιδράσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Ράλι στις μετοχές των drones μετά τους δασμούς Τραμπ – Άλμα 28% για την Unusual Machines
- Πρέβεζα: Πώς συνέβη το τροχαίο με τους οκτώ τραυματίες στο Άκτιο
- Ευρωζώνη: Επιστροφή σε εμπορικό πλεόνασμα €8,6 δισ. τον Ιούνιο – Άλμα 14,4% στις εξαγωγές
- Τζόσουα Κούσνερ (Thrive Capital): Γιατί επενδύει 215 εκατομμύρια δολάρια στην Amazon
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.