• Πολιτική

    ΝΔ για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή: Τραγικό γεγονός, να υπάρξει άμεσα έντονο διάβημα προς την Αλβανία

    • NewsRoom
    Γιώργος Κουμουτσάκος

    Γιώργος Κουμουτσάκος


    Σε δήλωση με αφορμή το περιστατικό με τον θάνατο του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσιφά από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στην περιοχή των Βουλιατάτων Αργυροκάστρου προχώρησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγω για ένα τραγικό περιστατικό, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ τις αλβανικές αρχές να προχωρήσουν στη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών του περιστατικού και την Ελλάδα στην έκδοση διαβήματος προς την Αλβανία, με το οποίο να ζητείται, μεταξύ άλλων, η απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

    «Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας.

    Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας.

    Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός.

    Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

    Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΥΠΕΞ για την θανάτωση του Κ. Κατσίφα: Απαράδεκτο γεγονός η αφαίρεση ζωής, αναμένουμε διαλεύκανση των συνθηκών 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αλβανική αστυνομία σκότωσε τον Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, που ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλβανία: Η αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία που ύψωσε ομογενής και αυτός απάντησε με πυροβολισμούς



    ΣΧΟΛΙΑ