ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φονικές πλημμύρες έπληξαν τη Νότια Γαλλία προκαλώντας ανείπωτες καταστροφές και οδηγώντας 13 ανθρώπους στο θάνατο.
Οι ισχυρές νεροποντές και οι πλημμύρες συγκρίθηκαν με εκείνες του 1891, που είχαν προκαλέσει, επίσης, μεγάλες υλικές ζημιές.
Πριν από μερικές ο ώρες ο απολογισμός του γαλλικού υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 7 νεκρούς και 5 σοβαρά τραυματίες, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό της γαλλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τουλάχιστον 13 θανάτους και 5 σοβαρούς τραυματισμούς.
Η πρόκληση θανάτου σε 13 ανθρώπους συνέβη στην περιοχή Οντ της Νότιας Γαλλίας, όπου η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.
Η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί και προβλέπονται πλημμύρες μέσα στις ερχόμενες ώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία Vigicrues.
Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο είναι τα χωριά Κονκ-σιρ-Ορμπιέλ και Βιλαρντονέλ, όπου τα νερά από τις πλημμύρες έφθασαν μέχρι τα παράθυρα του πρώτου ορόφου.
Η στάθμη των υδάτων αναμένεται να εξακολουθήσει να ανεβαίνει σήμερα στις πληγείσες περιοχές. Τα σχολεία στην Οντ έχουν βάλει λουκέτο και οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μην βγουν από τα σπίτια τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποινή φυλάκισης 30 ετών στον καθηγητή μουσικής για αποπλάνηση ανηλίκων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην Κολωνία: Σε εξέλιξη περιστατικό ομηρείας κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφοδρές πλημμύρες στη Βρετανία με δύο νεκρούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Παπαστεργίου: Το Kids Wallet ασπίδα προστασίας από τον εθισμό των ανηλίκων στο διαδίκτυο
- Λέσβος: Συνελήφθη 20χρονος για την πυρκαγιά στη Βρισά
- Κώστας Τσιάρας: Με σχέδιο αλλάζουμε τον αρδευτικό χάρτη της χώρας – Πάνω από 1.200 έργα
- Χρίστος Δήμας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στα 431 σχολεία της πρώτης φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
