array(0) {
}
        
    
Menu
1.27%
Τζίρος: 322.97 εκατ.

ΥΠΕΞ Ιράν: Τα σημερινά γεγονότα θα έχουν αιώνιες συνέπειες

Life & Style

Στο ΣτΕ η κόντρα ΕΣΡ και ΣΚΑΪ για το Survivor – Κρίνεται η ώρα μετάδοσης

Comments

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και του ΣΚΑΪ για το ριάλιτι Survivor θα εξαρτηθεί από την ώρα μετάδοσης του προγράμματος. Πρόκειται για την κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορά την προστασία των ανηλίκων, την οποία επέβαλε το ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ για το ριάλιτι επιβίωσης.

Το θέμα που έχει ανακύψει αφορά εάν η εκπομπή θα μεταδίδεται πριν της 9 μ.μ. ή μετά.

Η παράβαση του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, κατά το ΕΣΡ, ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Kατά το ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ., έτσι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία. Ακόμη, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΪ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική αυτή παράβαση.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ΄ αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί.

Το Survivor είναι παγκοσμίως γνωστό πρόγραμμα οικογενειακής τηλεθέασης (ψυχαγωγία σε συνέχειες), σημειώνει ο ΣΚΑΪ και έχει προβληθεί στη χώρα μας κατά το παρελθόν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις 9μ.μ. χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση.

Επιπλέον, ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η εκπομπή Survivor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος δισεκατομμυριούχος έκανε μήνυση στην κόρη και στα εγγόνια του ζητώντας 398 εκατ. δολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαριχουάνα …start! Άκρωs εθιστικές οι μετοχές της Κάνναβης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ: Πάνω από 40.000 ευρώ η αξία της ρευματοκλοπής από το Da Capo!

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παππούς έγινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Το πάρτι του ΑΝΤ1 με ηχηρές απουσίες και σιωπηρές παρουσίες, γιατί ο Ιβάν αποτίμησε τα ΜΜΕ, η αποχώρηση-«σταθμός» του Σόλακ, η Σία, ο Ζούλας και ο Σκάι
Νόβακ Τζόκοβιτς: Το story ενός θρύλου που βγαίνει απ’ τα κορτ και γίνεται γείτονας μας στην Αθήνα!
Αμαλία Κωστοπούλου: Bridal shower στη Χαβάη
Νίκη Παπαθεοχάρη: Δίπλα στη θάλασσα… από τη θάλασσα
Κατερίνα Καινούργιου: Οι ανασφάλειες, τα χρέη των γονιών της, η πρόταση γάμου και ο Νίκος Κοκλώνης
Γενέθλια για τον Αντώνη Ρέμο – Οι δημόσιες ευχές της Υβόννης
Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Παντρεύεται ξανά τον πρώην συζυγό της
Η Μαρί Σαντάλ ενθουσιασμένη με την Αθήνα
Τάμτα-Πάρης Κασιδόκωστας: Χαλαρές βόλτες στη Μύκονο