Ο ιδρυτής και πρώην CEO της εταιρίας Magna International Inc., Frank Stronach, μήνυσε την κόρη του και άλλα στελέχη της εταιρίας ζητώντας 398 εκατ. δολάρια, επικαλούμενος κακοδιαχείριση της οικογενειακής περιουσίας. Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Τορόντο από τον 86χρονο Stronach και τη σύζυγό του Elfriede, κατονομάζει την Belinda Stronach, Πρόεδρο του ομίλου Stronach, τον Alon Ossip, διευθύνοντα σύμβουλο, και άλλους, ως κατηγορούμενους. Τα εγγόνια Nicole Walker και Frank Walker αναφέρονται ως συγκατηγορούμενοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι δήλωσε ότι λυπάται που πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον της κόρης του και των υπολοίπων, αλλά τονίζει ότι το έπραξε ως έσχατη λύση, αφού κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για δύο περίπου χρόνια, με στόχο την επίλυση των επίμαχων θεμάτων σε συναινετική βάση.
Σύμφωνα με την Toronto Star, οι Stronachs κατηγορούν την κόρη τους και τον Ossip ότι «έχουν πραγματοποιήσει σειρά από συγκαλυμμένες και παράνομες ενέργειες», που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των υπολοίπων μελών της οικογένειας. Άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν ισχυρισμούς περί παραβίασης της σύμβασης, δόλιας απόκρυψης και αδικαιολόγητου πλουτισμού, ανέφερε η εφημερίδα.
“Οι οικογενειακές σχέσεις σε μία επιχείρηση μπορεί να είναι δύσκολες”, δήλωσε από την πλευρά της η Belinda Stronach, μέσω του εκπροσώπου της Greg MacEachern. “Τα παιδιά μου και εγώ αγαπάμε τον πατέρα μου. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του είναι αναληθής και θα απαντήσουμε επίσημα στις αξιώσεις του μέσω της δικαστικής οδού”.
Ο Paul Deegan, εκπρόσωπος του Ossip, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «αβάσιμους» και «μη εδραιωμένους με γεγονότα». ” Ο Alon πάντα τήρησε τις υποχρεώσεις του και ενήργησε με καλή πίστη για να διατηρήσει και να αναπτύξει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Stronach και να προστατεύσει τα συμφέροντα όλων των μελών της οικογένειας”.
“Ο Frank Stronach ήταν ένας σπουδαίος επιχειρηματίας αυτοκινήτων, αλλά οι πρόσφατες υπερβολικές δαπάνες του και οι πολυάριθμες αποτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις έθεσαν σε κίνδυνο τον πλούτο της οικογένειάς του”, πρόσθεσε ο Deegan. “Αυτή είναι μια διαμάχη μεταξύ των μελών της οικογένειας Stronach που πρέπει να επιλυθεί μεταξύ των μελών της οικογένειας.”
Ο Frank Stronach και η σύζυγός του παντρεύτηκαν το 1964 και έχουν δύο παιδιά: τον Andrew και τη Belinda. Η τελευταία είναι και πρώην μέλος του Κοινοβουλίου του Καναδά.
Μετά από μερικά χρόνια εργασίας ως μηχανικός στην Αυστρία, ο Frank Stronach έφτασε στον Καναδά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 με μερικές εκατοντάδες δολάρια στην τσέπη του και δημιούργησε την Magna, με έδρα το Ontario. Μία εταιρία με έσοδα 28,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2011 – το έτος που αποχώρησε από τη θέση του προέδρου. Η Magna, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκινήτων του Καναδά, είχε πωλήσεις περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς αντιδρά η στοιχηματική αγορά στην αύξηση φόρου των κερδών των διαδικτυακών καζίνο
- Project-μαμούθ έως 450 εκατ. ευρώ για το ««Philips Stadion»» της ιστορικής PSV Αϊντχόφεν
- Ληξιπρόθεσμα χρέη νοσοκομείων: Το restart του 2025, η μείωση ρεκόρ και ο γρίφος του clawback
- Το war room στο Μαξίμου – Οι συσκέψεις «πολέμου» στον 3ο όροφο και τα 10 πρόσωπα που συμμετέχουν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.