• LIFE&STYLE

    Ποστάρετε συχνά φαγητά στα social media; Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας

    • NewsRoom


    Τα τελευταία χρόνια τα ποστ φωτογραφιών με φαγητά κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα, εξαιτίας της αύξησης των εκκεντρικών τάσεων στα τρόφιμα. Αν όμως το Instagram σας είναι γεμάτο με φωτογραφίες τροφίμων, ίσως εν αγνοία σας να αντιμετωπίζετε την λεγόμενη “οπτική πείνα”, μία αίσθηση, που μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα στο σώμα σας, όπως συμβαίνει με την πραγματική πείνα και είναι αυξημένη καρδιακή συχνότητα σε αναμονή για το φαγητό, σιελόρροια και έντονη νευρωνική δραστηριότητα σε ένα σημείου του εγκεφάλου σας.

    075-wisconsin

    Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Brain and Cognition» υποστήριξε ότι αυτή η μορφή της «ψηφιακής βοσκής» θα μπορούσε να έχει έμμεση σχέση με την παχυσαρκία. Στη συγκεκριμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι πολλοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να θέλουν να φάνε συχνά τα ανθυγιεινά τρόφιμα, που βλέπουν στην τηλεόραση, στις διαφημίσεις, ή στη φωτογραφία στο Instagram.

    the-obesity-crisis-has-often-been-blamed-on-addictive-foods-packed-with-sugar-salt-and-fat

    Ο φωτογράφος Martin Parr παρατηρεί τις τάσεις στις τροφές, όπως δημιουργούνται εδώ και 25 χρόνια, φωτογραφίζοντας τρόφιμα από όλο τον κόσμο. Στο νέο του βιβλίο, “Real Food», υπάρχουν φωτογραφίες από περισσότερα από 200 πιάτα από 36 διαφορετικές χώρες. Ο ίδιος αποκαλεί το φαγητό “μηχανή προπαγάνδας”, καθώς οι εικόνες από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα είναι λιγότερο κολακευτικές.

    today-with-ample-access-to-food-images--from-instagram-to-cooking-shows--our-hunger-is-triggered-more-often-than-necessary

    the-study-in-brain-and-cognition-found-that-many-people-are-more-likely-to-want-to-eat-the-often-unhealthy-foods-they-see-on-tv-in-ads-or-in-photography-like-they-see-on-instagram Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/erchete-to-telos-tou-sex-dite-ti-nea-ikoniki-pragmatikotita-video/36281



    ΣΧΟΛΙΑ