ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πότε ένας ιδιοκτήτης ΙΧ, που βρίσκεται σε ακινησία, κινδυνεύει να χάσει τις πινακίδες του διευκρινίζει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατ’ εφαρμογή του νόμου 4530 που ψηφίστηκε τον Μάρτιο.
Έτσι, οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που τελούν σε κατάσταση ακινησίας για διάστημα πάνω από 18 συνεχόμενους μήνες επιβάλλεται να καταστραφούν και να ανακυκλωθούν. Η διάταξη ισχύει και αναδρομικά για τα οχήματα των οποίων οι πινακίδες ήταν ήδη κατατεθειμένες στις εφορίες κατά την ημερομηνία ισχύος του Νόμου, δηλ. στις 30 Μαρτίου 2018.
Σύμφωνα με το enikonomia.gr. αυτό σημαίνει πως η εγκύκλιος περιλαμβάνει όσες πινακίδες είχαν κατατεθεί 18 μήνες από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και πριν.
Ισχύει όμως και για όσα οχήματα έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε ακινησία μετά την 30ή Μαρτίου 2018. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας είναι η συμπλήρωση συνεχούς παραμονής τους στη Δ.Ο.Υ. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) μηνών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαψεύδει ο Σπίρτζης την αλλαγή στις πινακίδες των οχημάτων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε ποιες παραλίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο Ζακύνθου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακελειό στη Γερμανία – Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Στάντε
- Νίκος Χαρδαλιάς: Με το Attica Roots Festival αναδεικνύουμε την Αττική ως Περιφέρεια πολιτισμού, ιστορίας, εξωστρέφειας και δημιουργίας
- Χρηματιστήριο: Σε ETE, Εurobank, Πειραιώς και CCHB οι αγοραστές
- ΕΕ: Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 5 εκατ. ευρώ προς τους πληγέντες των σεισμών στη Βενεζουέλα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.