ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aλλαγή πλεύσης για την Fincantieri: Από τα κρουαζιερόπλοια στα πολεμικά πλοία με φόντο την άνοδο των αμυντικών δαπανών
Επίσημη πρόταση για την εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά κατέθεσε πριν από λίγο στην ελληνική κυβέρνηση η ONEX, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Μετά τη διάσωση του Νεωρίου, η αμερικανική εταιρεία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της διάσωσης και των άλλων δύο πολύπαθων ναυπηγείων της χώρας, με στόχο την ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.
Ο επικεφαλής της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας, μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr, δηλώνει πως «όραμά μας, μέσα από την πρόταση που καταθέσαμε, είναι να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική βάση σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και να συμβάλουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Υπενθυμίζεται πως η ΟΝΕΧ έχει μπει στην τελική ευθεία για να αποκτήσει το Νεώριο Σύρου.
Να σημειωθεί ότι παρών στην πρόταση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υεμένη: Επίθεση με πυρά και drones σε ελληνόκτητο πλοίο – Σοβαρές ζημιές, σώο το πλήρωμα
- Καύσωνας: Τηλεργασία και παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους προτείνει το Υπουργείο Εργασίας για την Δευτέρα 7/7
- Τέξας: Συνεχίζεται η τραγωδία με 59 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες – Αγωνία για 27 αγνοούμενα παιδιά στην κατασκήνωση
- BRICS: Ζητούν την ρύθμιση και δίκαιη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης – Στο στόχαστρο η συλλογή δεδομένων από τις Big Tech
