ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολα γρήγορα και οικονομικά, φτιάξτε αυτή την ελαφριά και νόστιμη κρέμα, που έχει τις ρίζες της στη Συρία, με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Δεν χρειάζονται ούτε πολλά υλικά, ούτε πολύς χρόνος, οπότε η μουχαλεμπία (μουχαλεμπί) είναι ό,τι πρέπει!
Υλικά Συνταγής:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
λίγο ροδόνερο
ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.
Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.
Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία:
Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγανές και λαχταριστές πατάτες πανέ με σως
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Baby πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές με ελάχιστο λάδι
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα μέσα σε 20 λεπτά!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας