ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων 2 δισ ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank.
Αυτό ανέφερε ο CEO της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ξένους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Η τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον SSM για την τιτλοποίηση του πακέτου των στεγαστικών δανείων.
Θα εκδοθούν ομόλογα και η τράπεζα θα διακρατήσει τουλάχιστον το 50% αυτών, και τα υπόλοιπα θα πωληθούν. Με την τιτλοποίηση «πετυχαίνει» τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων.
Να σημειωθεί ότι τα δάνεια του πακέτου τιτλοποίησης θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Και οι δανειολήπτες θα μπορούν να προχωρούν σε ρυθμίσεις των υποχρεώσεων τους.
Η διαδικασία για την τιτλοποίηση θα ξεκινήσει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019.
Η τιτλοποίηση είναι ένα από τα εργαλεία για να πετύχει η τράπεζα τον περιορισμό των προβληματικών της χαρτοφυλακίων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eurobank: Στα 113 εκατ. ευρώ εκτοξεύθηκαν τα καθαρά κέρδη στο α’ εξάμηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόσα κέρδη είχαν στο 9μηνο Κούστας, Φράγκου, Τσάκος, Κωνσταντακόπουλος, Προκοπίου, Παληού, Αλαφούζος
- Η δεσπόζουσα θέση της booking.com
- Γονική παροχή με επικαρπία στον γονιό: Πότε δεν συμφέρει και ποια λύση είναι καλύτερη σε περίπτωση χρεών
- O εντυπωσιακός γάμος του γιού του Αβραμόπουλου, τι φοβάται το ΜΜ, τον Μάρτιο ο ανασχηματισμός, το τετ α τετ Αδωνι – Greg και το γκάζι Παπασταύρου