ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να διορίσει σήμερα ομάδα ειδικών, που θα επαναδιαπραγματευτεί με τις εταιρείες Noble και Shell-Delek, που κατέχουν τα δικαιώματα του οικοπέδου 12 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, στη συνεδρίαση του υπουργικού θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με διεκδικήσεις, που εγέρθηκαν από τις εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται η Δημοκρατία για τα ευρήματα στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12.
Οι εταιρίες Noble και Shell-Delek θεωρούν ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σημείο, που δεν συμφέρει τις ίδιες η εξόρυξη των σχεδόν τεσσάρων τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη». Η Λευκωσία διαφωνεί, ωστόσο, θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Elbisco: Τι σηματοδοτεί η αιφνιδιαστική «αποχώρηση» του CEO Δ. Ραμαντάνη εν μέσω καλοκαιριού
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ιταλία έχει έναν λόγο 9,4 δισ. ευρώ για να μην κρατικοποιήσει τους αυτοκινητοδρόμους
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κέρδη μέχρι… 1.169,57%: Οι μετοχές και οι επιχειρηματίες που «νίκησαν» τα μνημόνια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπερταμείο κατά Αράπογλου: Δεν πωλείται η Μαρίνα Καλαμαριάς – Παραπλανητικές οι φωτογραφίες στο φυλλάδιο του Δήμου
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου στα Ιωάννινα
- Λαβρόφ κατά Ζελένσκι: Προτάσσει την πολιτική του καριέρα έναντι της ειρήνης
- Tether: «Στοπ» στις φιλοδοξίες της για άντληση κεφαλαίων 20 δισ. δολαρίων

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.