ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνελλήφθη 21χρονος Ρουμάνος για απαγωγή και ξυλοδαρμό 40χρονου στην Ανάβυσσο – Τον κλείδωσε σε δωμάτιο του σπιτιού του
Φόβους για τη ζωή τους εκφράζουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι είχαν διαφύγει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Οι στρατιωτικοί φοβούνται ότι η Άγκυρα θα στείλει εκτελεστές που θα αναλάβουν την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.
Τα παραπάνω εξέφρασαν οι ίδιοι στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η επιχείρηση της Άγκυρας θα γίνει με ποινικούς και όχι με στελέχη της ΜΙΤ.
«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι Τούρκοι στρατιωτικοί.
Οι ίδιοι ανέφεραν πως η ΜΙΤ δεν ρισκάρει σύλληψη ή ένοπλη σύγκρουση και θάνατο πρακτόρων της από Έλληνες αστυνομικούς. Ως εκ τούτου, εκτίμησαν ότι θα «προσληφθούν» σκληροί κακοποιοί, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη.
«Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να παρουσιαστούν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι 8 Τούρκοι φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ελεύθεροι σκοπευτές είναι σε 24ωρη βάση γύρω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται και ελέγχουν κάθε κίνηση. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται. Ακόμη και το φαγητό των 8 ελέγχεται καθημερινά.
Οι 8 Τούρκοι, σύμφωνα με το περιβάλλον τους, δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, έξι από αυτούς έχουν πει σε Έλληνες αστυνομικούς ότι σκέφτονται τη Σουηδία, τη Γερμανία και τον Καναδά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεβέντης: Εθνικό έγκλημα εάν παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας: Γιλντιρίμ-Αδύνατο να αποδεχθούμε αυτό που έκανε η Αθήνα με τους «8»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ξεκίνησε με επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα χρήσης προσομοιωτών για εκπαιδευτικούς Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο Ίδρυμα Ευγενίδου
- Πολύτιμα μέταλλα: Επιβεβαιώνεται το μοτίβο “fast-up, fast-down” – Βουτιά για χρυσό και ασήμι μετά το ράλι-ρεκόρ
- Ξανά με τη Λέβερκουζεν ο Ολυμπιακός, για μια θέση στους «16» του Champions League!
- Βιολάντα: Εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες – Τι εξετάζει η ΔΑΕΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.