ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πάρτι των μετοχών και η αστυνομία, το μυστικό του Στάσση και της ΔΕΗ, τα χρόνια πολλά του Τόλη και οι φέτες Σβαν, οι κρίσιμες ώρες για Παπανδρέου-Μουζάκη-Θάνου, το transformation της Metlen, ποιοι είναι έξαλλοι με τον Τσάφο, και η χαρισματική εγγονή του Προκοπίου
Έπειτα από πολυήμερη καθυστέρηση αναμένεται επίσημα να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου για τη Folli Follie. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, με τελευταία τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες στο Δ.Σ. της εταιρείας έπειτα και από την παραίτηση του συνόλου των μελών της ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου.
Οι κ.κ. Μιχ. Τιμπρής, Δ. Ποταμίτης και Ηλ. Πεντάζος αναδείχθηκαν στις θέσεις των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του νέου Δ. Σ. και μέλη της ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου.
Η έρευνα και τα δύο σενάρια
Η έρευνα (investigation) που θα διεξαχθεί θα είναι παρόμοια με αυτές που ανατίθενται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στις αναπτυγμένες κεφαλαιαγορές.
Στη διαδικασία θα συμμετάσχει και νομικό γραφείο το οποίο θα επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στα μετρητά, τα αποθέματα και τις απαιτήσεις του ομίλου FF Group.
Δύο είναι τα σενάρια της έρευνας:
Αν επιβεβαιώσει την ορθότητα των ανωτέρω, τότε οι υποψίες περί μεγάλης παραποίησης οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μετριάζονται.
Εάν αντίθετα διαπιστωθούν μεγάλες αποκλίσεις τότε η έρευνα θα διευρυνθεί και θα γίνει πλήρης αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων.
Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο έλεγχος σε μετρητά, αποθέματα και απαιτήσεις θα διαρκέσει κάτι λιγότερο από έναν μήνα.
Αν και τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα ορίζουν ότι η εφαρμογή στοχευμένων ελεγκτικών διαδικασιών είναι επισφαλής, σε σχέση με τη διενέργεια τακτικού ελέγχου, οικονομικοί κύκλοι σχολιάζουν σχετικά ότι η νέα Επιτροπή Ελέγχου της FF Group, είναι αρκετά αξιόπιστη και θα αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας απρόσκοπτης και έρευνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα δύο ομόλογα των 379,5 εκατ. ευρώ που μπορεί να δώσουν τη «χαριστική βολή» στα Folli Follie
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες επιχειρηματίες που κάνουν «απόβαση» στο Λονδίνο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αύξηση παραγωγής υδρογονανθράκων προγραμματίζει η Gazprom
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λήμνος: Το καταμαράν IMBROS πραγματοποίησε το πρώτο δρομολόγιο από το Τσανάκαλε στο νησί
- Ιρανός διαπραγματευτής: Έχει ολοκληρώθηκε το σχέδιο για εξαιρέσεις στις κυρώσεις του πετρελαίου
- Κικίλιας: Οι λύσεις για τα νησιά πρέπει να προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζουν βαθιά τις τοπικές ανάγκες
- Ευρώπη: Προειδοποίηση μετεωρολόγων για πολυήμερο κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες ρεκόρ από Βρετανία μέχρι Βαλκάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.