ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο καταγράφει που συναντά κανείς τσούχτρες και μέδουσες στην Ελλάδα, δημιούργησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, οι πολίτες θα μπορούν πλέον, πριν ξεκινήσουν για να κάνουν μπάνιο σε κάποια παραλία, να ελέγξουν εάν σε αυτήν υπάρχουν μέδουσες.
Πώς;
Μέσω του Google Maps.
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δημιούργησε έναν χάρτη που θα ενημερώνεται συνεχώς, ενώ ακόμη και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν βάζοντας τις δικές τους καταγραφές.
Τα πρώτα στοιχεία, πάντως, δείχνουν ότι στον Ευβοϊκό Κόλπο και στον Σαρωνικό έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella, ενώ στον Κορινθιακό υπάρχει πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τις Pelagia noctiluca.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΟΥ: Πράσινο φως για την πρώτη θεραπεία ελονοσίας σε βρέφη
- Νέες τουρκικές αιχμές: Κατηγορίες περί «αδράνειας» της Αθήνας για τον στολίσκο προς Γάζα
- Δημοσκόπηση Marc: Άνοδος για ΝΔ πάνω από 32% μετά τα νέα μέτρα € 500 εκατ. και την επίσκεψη Μακρόν – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- F1 Μαϊάμι, Sprint: Εύκολη νίκη Νόρις

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.