ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο καταγράφει που συναντά κανείς τσούχτρες και μέδουσες στην Ελλάδα, δημιούργησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, οι πολίτες θα μπορούν πλέον, πριν ξεκινήσουν για να κάνουν μπάνιο σε κάποια παραλία, να ελέγξουν εάν σε αυτήν υπάρχουν μέδουσες.
Πώς;
Μέσω του Google Maps.
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δημιούργησε έναν χάρτη που θα ενημερώνεται συνεχώς, ενώ ακόμη και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν βάζοντας τις δικές τους καταγραφές.
Τα πρώτα στοιχεία, πάντως, δείχνουν ότι στον Ευβοϊκό Κόλπο και στον Σαρωνικό έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella, ενώ στον Κορινθιακό υπάρχει πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τις Pelagia noctiluca.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητέρα Ειρήνης Μουρτζούκου: Δεν περίμενα να έχει πειράξει τα παιδιά της, να μου πει γιατί
- Ευρωαγορές: Πάρτι για DAX και CAC 40 καθώς η ΕΕ πλησιάζει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Ζεφύρι: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε σε 10 συλλήψεις
- Στάρμερ – Μακρόν: Συμφωνία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών μέσω της Μάγχης
