ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έγκρισή του στο Προεδρικό Διάταγμα για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο εμπορικό κέντρο, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, εντός της έκτασης του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60, Ηρούς και Ακράγαντος) προβλέπεται να δημιουργηθούν πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας.
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ 71/2018 γνωμοδότησή του, ενέκρινε ως νόμιμο το νέο σχέδιο ΠΔ, στο οποίο περιλαμβάνονται όροι δόμησης, ως προς τον έλεγχο της αρμοδιότητας του προτείνοντος υπουργού Περιβάλλοντος.
Πριν από 3 χρόνια, το ΣτΕ είχε εγκρίνει τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων, αλλά η διαδικασία τότε δεν είχε ολοκληρωθεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 1 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurostat: Στασιμότητα στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο στην ευρωζώνη – Οριακή άνοδος 0,2% στην ΕΕ
- ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 6,6 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων – Ποιοι παραγωγοί πληρώθηκαν
- SOS για την πετρελαιοκηλίδα στο Ομάν: Ξεπερνά κατά 6,5 φορές το μέγεθος του Μανχάταν, πάνω από 390 τετραγωνικά χλμ.
- Streaming στην Ελλάδα: Πρώτο με απώλειες το Netflix – Κερδίζει έδαφος το Apple TV
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.