Οι πατάτες φούρνου αποτελούν το τέλειο φαγητό ή συνοδευτικό για το Σαββατοκύριακο! Τις έχουμε συνδέσει με το οικογενειακό τραπέζι και η νοστιμιά τους μας φέρνει πάντα στο μυαλό όμορφες στιγμές. Προσθέτοντας κάποια υλικά, όπως σκόρδο και μουστάρδα, μπορούμε να κάνουμε τις λεμονάτες πατατούλες μας ακόμη πιο υπέροχες, όπως θα δέιτε παρακάτω.
Υλικά:
– 1 κιλό πατάτες (μέτριου μεγέθους)
– 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– Χυμό από ένα λεμόνι
– Ξερή ρίγανη
– 125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Βάζουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα άλλα υλικά σε ένα μέτριο σε μέγεθος κεραμικό ταψί ή πυρέξ.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα.
Πηγή: littlecookingtips.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες πατάτες φούρνου με σκόρδο, δενδρολίβανο και μανταρίνι
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πιο απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σπέτσες: Μάχη επιβίωσης για το καρνάγιο που ναυπήγησε την Αργώ – Στο μάτι «ισχυρών» η επιχείρηση
- ΕΚΤΕΡ: Γιατί περνάει ξανά από το ΣτΕ το ξενοδοχειακό project της Πάρου
- Labubu: Από cult συλλεκτικό σε στόχο ληστών – Η επιχειρηματική και κοινωνική ιστορία πίσω από τη μανία του 2025
- Πιτσιλής, Ιαβέρης και ανασφάλιστα οχήματα
