ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αγαπημένες μας πατάτες σε μια αλλιώτικη εκδοχή, που περιλαμβάνει σκόρδο, δενδρολίβανο και…φλούδες από μανταρίνι για να γίνει το φαγητό μας πιο ανοιξιάτικο! Όλα τα υλικά και οι μυρωδιές τους “παντρεύονται” δίνοντας μια απίστευτη γεύση στο συγκεκριμένο πιάτο. Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Συστατικά:
1,5 κιλό πατάτες φούρνου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. μηλόξιδο
4 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
την φλούδα από ένα μανταρίνι
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες (αν θέλουμε τις αφήνουμε με την φλούδα).
Τις κόβουμε έτσι ώστε να έχουν όλες το ίδιο περίπου μέγεθος.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε για δέκα λεπτά τις πατάτες.
Μέσα στο πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το βούτυρο, τα σκόρδα, το δενδρολίβανο και τις φλούδες από το μανταρίνι.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε και πιέζουμε τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι να σκάσουν ελαφρά.
Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα δέκα πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε σε μία πιατέλα διακοσμώντας με ένα κλαράκι δενδρολίβανο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πιο ζουμερές πανσέτες με νόστιμες πατάτες στο φούρνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο απολαυστική μακαρονοσαλάτα με… ελληνικό άρωμα!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για την πιο ανοιξιάτικη σαλάτα με ρόκα, φράουλες και παρμεζάνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρί Σαντάλ: Η πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο, με νέα της σκηνή την Ελλάδα του 2025
- Το μεγάλο στοίχημα για την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ξεκινά η δημοπράτηση για το μητροπολιτικό πάρκο «AENAON» στον Φαληρικό Όρμο
- Η ανάπτυξη του Κυπριακού στόλου οφείλεται στο ελκυστικό φορολογικό σύστημα για τα «πράσινα πλοία» και στην φοροαπαλλαγή των Κυπρίων ναυτικών
- Από υπάλληλοι… δισεκατομμυριούχοι: Αυτά είναι τα νέα μέλη του billion dollar club
