ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιστροφή τους μέχρι το Πάσχα”, αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την κυβέρνηση να δηλώνει ουσιαστικά άγνοια για τον χρόνο επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Αδριανούπολη.
Ωστόσο, ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο κρατούνται και να δώσει εξηγήσεις για το κατηγορητήριο και την τακτική της κωλυσιεργίας.
Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έστειλε μήνυμα, λέγοντας ότι η εν λόγω στάση δεν συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε ανοιχτά τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Ελλάδα νίκησε το 1821, υπογραμμίζοντας ότι είναι «θεμιτές» και «εύλογες». Δήλωσε, δε, πως η Τουρκία έχει κάνει μια στροφή όξυνσης στην εξωτερική της πολιτική και δήλωσε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει και το προσφυγικό ζήτημα ως μοχλό πίεσης με την ΕΕ.
Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα και προσέθεσε ότι είναι σαφής η ομόθυμη στάση της ΕΕ έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. “Αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά. “Κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να διατηρήσουμε την κατάσταση σε ελεγχόμενα επίπεδα. Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών” δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τουρκία: Απορρίφθηκε η ένσταση, στη φυλακή παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα πρόκληση από Τουρκία: Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποδοσφαιρικό Grexit: «Δεν μας τρομάζει αν η FIFA αποβάλλει την ΕΠΟ», λέει η κυβέρνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προφυλακίστηκε ο 48χρονος που επιχείρησε να μπει στη ΓΑΔΑ με δύο χειροβομβίδες
- Χατζηδάκης: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των μέτρων κατά της αισχροκέρδειας
- Lamda Development: Επενδύει στις τοπικές κοινωνίες με νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα και φορείς
- Χάρης Βαφειάς: «Μεγάλο παγκόσμιο σοκ» και «καταστροφή της ζήτησης» αν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή παραταθεί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.