ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ανησυχίες για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο παραμένουν έντονες, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως την Κίνα, ωστόσο οι πληροφορίες για διαπραγματεύσεις σε καλό κλίμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου οδηγούν σε θετικά πρόσημα τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι οι δασμοί πιθανόν να μην εφαρμοστούν ποτέ.
Επιφυλακτικά αισιόδοξος δήλωσε άλλωστε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, εκτιμώντας ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν τελικά σε μία συμφωνία.
Αυτήν την ώρα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,24%, στις 6.938,51 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,47% και διαμορφώνεται στις 11.942,04 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,26%, στις 5.108,27 μονάδες.
Οι ασιατικές αγορές
Βαριές απώλειες κατέγραφε ενδοσυνεδριακά ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, λόγω των ανησυχιών για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, όμως στο τέλος της συνεδρίασης “γύρισε” ανοδικά, μετά από πληροφορίες που θέλουν την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο να βρίσκονται σε διαβουλεύσεις.
Ο Nikkei, που ενδοσυνεδριακά έπεσε ακόμα και στις 20.347,49 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 20.766,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,72%. Ο ευρύτερος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,38%, στις 1.671,32 μονάδες.
Απώλειες 0,19% για τον Hang Seng, στις 30.251,52 μονάδες, καθώς και για τον CSI 300, κατά 0,76%, στις 3.875,27 μονάδες, ενώ αντίθετα ανοδικά κινείται ο Kospi, στο +0,84% και τις 2.437,08 μονάδες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινάει αύριο η δημόσια προσφορά για το ομόλογο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: IBG: Τρεις οι βασικοί ενδιαφερόμενοι
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνωστισμός στα συμβολαιογραφικά γραφεία: Σπεύδουν για μεταβιβάσεις ακινήτων εν όψει των νέων αντικειμενικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Στο Πεκίνο από τις 13 έως τις 15 Μαΐου για την κρίσιμη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ
- Ασιατικές αγορές: Ράλι με καύσιμο την Τεχνητή Νοημοσύνη – Σε ιστορικό υψηλό ο KOSPI
- Nintendo: Κατρακύλα 10% για τη μετοχή έπειτα από την προειδοποίηση για πτώση πωλήσεων
- Χωρίς συμπτώματα ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius – Σε προληπτική καραντίνα στο Αττικόν

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.