ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Τουρκοκύπριοι απειλούν να κάνουν και αυτοί εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ αν η ελληνική πλευρά δεν υποχωρήσει ή δεν συμφωνήσει για κοινή εκμετάλλευση, δήλωσε ο «ΥΠΕΞ» του «ψευδοκράτους», Κουντρέτ Οζερσάι σε συνέντευξη στο Reuters, μεταδίδει το Sigmalive.
«Είτε θα κάνουμε μαζί εξορύξεις, μετά από συζητήσεις, συμφωνίες και κοινή πορεία, είτε θα σταματήσουν οι εξορύξεις είτε και εμείς οι Τουρκοκύπριοι θα κάνουμε το ίδιο: θα ξεκινήσουμε να εκμεταλλευόμαστε και να κάνουμε εξορύξεις» τόνισε ο Οζερσάι.
O Τουρκοκύπριος αξιωματούχος παραμένει έτσι στην γραμμή της Τουρκίας που έχει ανακοινώσει ότι θα εμποδίσει τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τις οποίες και έχει χαρακτηρίσει ως «μονομερείς ενέργειες» δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ο Οζερσάι αναφέρθηκε και στην επίλυση του Κυπριακού και ειδικότερα στις συζητήσεις των δύο πλευρών. Ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος υποστήρικε πως οι δύο πλευρές συμφωνούν επί της αρχής σε μία ομοσπονδία δικοινοτική και διζωνική με πολιτική ισότητα αλλά κάθε πλευρά το ερμηνεύει διαφορετικά.
«Δεν καταλαβαίνουμε το ίδιο πράγμα από την ίδια πρόταση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια φράση αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε το ίδιο. Αυτό είναι το πρόβλημα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην πρώτη γραμμή της εξωστρέφειας – Έναρξη της FOOD EXPO 2026
- FT: Υπό συζήτηση η διεύρυνση της αποστολής «Ασπίδες» στο Στενά του Ορμούζ από τους Υπουγούς της ΕΕ
- Κρις Ράιτ: «Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει εντός εβδομάδων» – Πτώσεις στις τιμές του πετρελαίου προβλέπει ο Αμερικανός ΥΠΕΝ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο πόλεμος θα τελειώσει εντός εβδομάδων, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΝ – Βρετανικά μαχητικά πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο (upd)

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.